Hejtman Červíček: 4 miliony korun na stipendia

31.05.2024 11:08 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stipendiím.

Hejtman Červíček: 4 miliony korun na stipendia
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Stejně tak, jako považujeme za jednu z důležitých priorit formou investic i dotačních prostředků podporovat co nejvíce projektů pro rozvoj našeho venkova, za neméně důležité považujeme podpořit jakoukoliv aktivitu, která pomůže zajistit dostatek lékařů a sester nejen v našich zdravotnických zařízeních, ale i pro primární zdravotní péči v regionu. Přičemž i když za dostatek praktických lékařů odpovídají především zdravotní pojišťovny, snažíme se i sami hledat další dílčí možnosti. Protože nejdůležitější je, aby zejména lékaři po studiu v kraji zůstávali.

Za kraj jsou to v prvé řadě investice do modernizace krajských nemocnic (je to cca1 miliarda do každé krajské nemocnice). Díky nimž chceme lékařům nabídnout možnost využívat ve své praxi diagnostické, přístrojové a laboratorního vybavení a zázemí ve standardech srovnatelných s těmi nejvyššími v Evropě. Současně poskytujeme stipendia medikům. Cílem obojího je motivace stávajících i nově dostudovaných lékařů k setrvání v krajských zdravotnických zařízeních či jako praktičtí lékaři v regionu.

Jsem proto rád, že mohu opět informovat o vyčlenění částky 4 miliony korun na pro letošní akademický rok. Bude prostřednictvím Zdravotnického nadačního fondu KHK rozdělena na stipendia ve výši 150 tisíc korun mezi 23 studentů oboru pediatrie, radiologie a zobrazovací metody, vnitřní lékařství, anesteziologie a intenzivní medicína, všeobecné praktické lékařství a neurologie. A ve výši 100 tisíc korun mezi dalších 6 studentů z oborů chirurgie, psychiatrie, rehabilitační a fyzikální medicína a gynekologie a porodnictví.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda Petra Fialy ruší zaručenou mzdu v soukromém sektoru

6:16 Vích (SPD): Vláda Petra Fialy ruší zaručenou mzdu v soukromém sektoru

Pětikoalice spolu s hnutím ANO, pokračuje v asociálních kouscích na úkor českých občanů. Tentokrát s…