Hlaváček (STAN): Vltavská filharmonie vstupuje do další fáze

24.09.2024 23:08 | Monitoring

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k plánu výstavby Vltavské filharmonie, která má vyrůst v území Bubny-Zátory a bude sídlem dvou orchestrů, Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK a České filharmonie

Hlaváček (STAN): Vltavská filharmonie vstupuje do další fáze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlaváček (STAN)

Vltavská filharmonie vstupuje do další fáze. A jedeme podle harmonogramu, začít stavět by se mělo už v roce 2027! Podrobná architektonická studie je hotová, teď potřebujeme dokončit dokumentaci pro stavební povolení.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 5351 lidí

Na základě připomínek veřejnosti i odborných konzultací došlo k dílčím úpravám, jako je posílení stromů a zeleně, detailnímu propracování jednotlivých provozních, konstrukčních i technických řešení a celkovému zefektivnění využití budovy.

Díky dokončení studie je v procesu také posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA), žádost jsme podali a čekáme na příslušné úřady. Aktualizovali jsme i rozpočet, který bylo i vzhledem k inflaci a zdražení stavebních materiálů nutné navýšit zhruba o 13 procent na 11,65 miliardy korun.

Vltavská filharmonie je pro město zásadní projekt. Nebude totiž jenom o třech špičkových koncertních sálech, stane se otevřeným a přístupným kulturním prostorem, který bude sloužit veřejnosti ke vzdělávání i rekreaci, spojí a ekonomicky nastartuje dnes neutěšenou lokalitu a stane se symbolem Prahy jako moderní evropské metropole, které dnes kvalitní soudobá architektura spíše chybí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hlaváček (STAN): Vltavská filharmonie vstupuje do další fáze

23:08 Hlaváček (STAN): Vltavská filharmonie vstupuje do další fáze

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k plánu výstavby Vltavské filharmonie, která má vyrů…