Jurečka (KDU-ČSL): Chceme připravit celoživotní individuální vzdělávání

22.07.2024 23:08 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rostoucím požadavkům na zaměstnance

Jurečka (KDU-ČSL): Chceme připravit celoživotní individuální vzdělávání
Foto: Interview ČT24
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka

Technologický vývoj jde stále kupředu a my musíme držet krok. Proto chceme během letošního a příštího roku vybudovat základ sítě center, která budou odborně schopna připravovat lidi v oblasti digitálního vzdělávání a kompetencí pro tzv. průmysl 4.0. K tomu připravujeme platformu se zástupci zaměstnavatelů, která nám bude říkat, co v oblasti vzdělávání a celoživotního vzdělávání vyžaduje trh práce.

Potřebujeme také změnit fungování středních škol. Budeme úzce spolupracovat s ministerstvem školství a kraji, aby od nás měly relevantní informace, jak upravit rámcové vzdělávací programy a jaké konkrétní dovednosti jsou potřeba pro konkrétní pozice na pracovním trhu.

V budoucnu totiž už nebude platit, že vzdělání ze školy stačí na celý život. S nástupem průmyslu 4.0 a umělé inteligence se vše zrychluje a požadavky na zaměstnance se budou v čase měnit rychleji než kdy dříve. Na to se musíme připravit a poskytovat všem dostatečnou podporu a možnosti, aby to zvládli.

Ve spolupráci s ministerstvem školství a zástupci zaměstnavatelů proto chceme připravit celoživotní individuální vzdělávání. Bude ho možné využívat průběžně a nikdy nebude pozdě začít a rozšířit si kompetence i znalosti, které každému umožní zlepšit si své postavení a šance na trhu práce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Pan ministr Stanjura? Už mi to připadá jako duševní porucha

22:28 Schillerová (ANO): Pan ministr Stanjura? Už mi to připadá jako duševní porucha

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu státního rozpočtu.