KSČM odmítá posilování pravomocí represivních složek státu!

18.10.2024 13:02 | Zprávy

Vláda ČR schválila novelu zákona o Vojenské policii, se kterou KSČM zásadně nesouhlasí, neboť ji považuje za další zvyšování militarizace v české společnosti.

KSČM odmítá posilování pravomocí represivních složek státu!
Foto: KSČM
Popisek: KSČM - logo

Jedním z důvodů návrhu této novely je údajně i zajištění bezpečnosti příslušníků zahraničních armád NATO.Nově má Vojenská policie získat pravomoci, které dosud příslušely pouze Policii ČR. 

Jde především o možnost vstoupit do obydlí, do jiných prostor nebo na pozemky pod záminkou bezprostředního ohrožení života nebo zdraví nebo při pronásledování pachatele trestného činu, což je snadno zneužitelné. Vojenští policisté budou také moci kontrolovat civilní osoby či jim dokonce zadržet řidičský průkaz. 

Novela dává Vojenské policii i další pravomoci a zavádí nové zákazy jako je například nošení vojenských uniforem a jejich součástí, uniforem Vězeňské stráže či Policie ČR civilními osobami či focení chráněných objektů. 

KSČM považuje tuto novelu za další zásah do soukromí občanů ČR a snadno zneužitelnou proti skupinám občanů nepohodlných současné vládě. Jde jen o další zvyšování pravomocí represivních složek státu a skrytou militarizaci, kdy si ministerstvo obrany přisvojuje pravomoci patřící výlučně do působnosti ministerstva vnitra.

Článek byl převzat z Profilu Komunistická strana Čech a Moravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 4 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministr Kulhánek: Sněmovní mrtvola, socialistický experiment nebo vykostěný a vykuchaný

17:02 Ministr Kulhánek: Sněmovní mrtvola, socialistický experiment nebo vykostěný a vykuchaný

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o bydlení.