Ministr Herman: Občané vietnamské národnosti již tvoří neodmyslitelnou součást naší společnosti

19.06.2016 16:29 | Zprávy

Daniel Herman tento týden přijal delegaci vietnamského ministra kultury.

Ministr Herman: Občané vietnamské národnosti již tvoří neodmyslitelnou součást naší společnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Začátkem týdne, 13. června v dopoledních hodinách, přijal Daniel Herman v Nostickém paláci nově jmenovaného  ministra kultury, sportu a cestovního ruchu Vietnamu J.E. pana Nguyena Ngoc Thiena, který je na návštěvě  ČR též u příležitosti zakončení Roku vietnamské kultury v ČR.

Předmětem bilaterálního setkání bylo rozšiřování vzájemné spolupráce mezi Českem a Vietnamem v oblasti kultury, která je upravena dohodou z roku 1977. V přípravě je nová mezivládní  Dohoda o kulturní, školské a vědecké spolupráci, která by nahradila stávající dohodu.

V návaznosti na téma prohlubování vzájemné spolupráce představil ministr Herman nejvýznamnější české kulturní festivaly a významné kulturní instituce včetně těch, jichž je  Ministerstvo kultury zřizovatelem. Cestou recipročních účastí na kulturních událostech obou zemí a přímou spoluprací mezi těmito organizacemi dochází k živé kulturní výměně právě mezi samotnými aktéry.

Oba ministři si připomněli, že loni uběhlo 65 let od navázání česko-vietnamských diplomatických vztahů. Právě při této příležitosti byl v ČR zahájen  Rok vietnamské kultury, kterého se zúčastnil prezident VSR J. E. pan Truong Tan Sang.

„Rok vietnamské kultury v České republice byl důležitým momentem v kulturním dialogu mezi našimi dvěma zeměmi. České publikum se intenzivně zajímá o vietnamskou kulturu jako celek. Navazováním vztahů mezi kulturními institucemi a festivaly našich zemí se nejlépe rozvíjí spolupráce v oblasti kultury.“

Daniel Herman

Ministr kultury ČR také konstatoval, že občané vietnamské národnosti žijící u nás tvoří již neodmyslitelnou součást naší společnosti. Vietnamská kultura dostala prostor pro prezentaci českému publiku v průběhu minulého roku v rámci již zmiňovaného Roku vietnamské kultury v ČR, který přinesl desítky kulturních produkcí. Samotného zahájení se zúčastnil také vietnamský prezident Truong Tan Sang.

Po skončení bilaterálního jednání byla delegace pozvána k prohlídce obrazárny a knihovny Nostického paláce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Soukromý sektor jen zírá

12:12 Kalousek (TOP 09): Soukromý sektor jen zírá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zvyšování platů státních zaměstnanců