Ministr Válek: Já jsem jednání s odbory definitivně neukončil

16.10.2024 10:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zvyšování platů lékařům.

Ministr Válek: Já  jsem jednání s odbory definitivně neukončil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

S kolegy ze Ministerstva zdravotnictví České republiky jsme odborům v posledních měsících postupně předložili tři varianty návrhu zákona na odměňování zdravotníků. Šel jsem na úplnou hranu toho, co si systém můžeme dovolit.

Bohužel to odborům nestačilo, všechny předložené a dle jejich požadavků upravené návrhy odmítly, naopak na každém jednání předkládali nové požadavky. Mrzí mě to, ale skutečně nemůžu dávat na platy a mzdy nemocničních zdravotníků prostředky na úkor lékařů mimo nemocnice, zvyšovat daně nebo zdravotní pojištění.

Platí tak současný stav, kdy jsme v lednu nemocničním lékařům přidali 5-8-15 tisíc korun dle dosažené kvalifikace a nelékařským zdravotníkům a dalším zaměstnancům nemocnic 5 %. Plus dostanou dle dohody vlády s odborovou centrálou dalších 1400 Kč.

Na jednání jsem ale jasně řekl, že pokud odbory předloží další návrh, který má oporu v ekonomické realitě, rád si s nimi opět sednu. Pokud někdo tvrdí, že jsem jednání definitivně ukončil, tak neříká pravdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Róbert Teleky, MBA byl položen dotaz

Návykové látky

Proč je tolik povyku kolem legalizace třeba HHC, CBD, ale i THC pro DOSPĚLÉ? Vždyť v čem jsou tyto látky horší než je třeba alkohol, který je legální, přitom je to také droga a způsobuje dost problémů? Navíc, když něco bude legální, tak se s tím dá trh lépe regulovat a stát si přijde na peníze. Netv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 5 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Michálek (Piráti): Náměstkyně kradla mobily. To je tak blbý, až je to dobrý

14:01 Michálek (Piráti): Náměstkyně kradla mobily. To je tak blbý, až je to dobrý

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obvinění bývalé náměstkyně bývalého ministra Metnar…