Ministryně Šlechtová: Podporujme osvědčené akce, které přitáhnou turisty

28.08.2016 10:09 | Zprávy

Letošní ročník proslulé Barum Rally Zlín osobně navštívila i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. A nejen to, rally podpořila i osobní záštitou.

Ministryně Šlechtová: Podporujme osvědčené akce, které přitáhnou turisty
Foto: archiv
Popisek: Karla Šlechtová, ministryně obrany

„Jedná se o akci s dlouholetou tradicí, více než třicet let se těší obrovskému zájmu. Podle mého názoru jde přesně o ten druh osvědčené aktivity, která si zaslouží z hlediska cestovního ruchu, zejména mezinárodního, co nejlepší propagaci. Podobné akce jsou pro zahraniční návštěvníky velmi atraktivní,“ říká Karla Šlechtová.
 
Barum Rallye byla vybrána agenturou CzechTourism jako jeden z TOP sportovních eventů roku 2016 k podpoře formou partnerství a s finanční pobídkou ve výši jeden milion korun. Je prezentována na portálu CzechTourism – Kudy z nudy, včetně dalších atraktivních událostí a míst Zlínského kraje, kde se rally koná.
 
„Česká republika není pouze zemí s úžasným historickým dědictvím. Součástí jejího života je i sport, v tomto případě motorismus, který má navíc vynikající úroveň,“ dodává ministryně Karla Šlechtová.
 
Je to tedy skvělá příležitost k využití akce k propagaci turistického potenciálu České republiky. Cílem je zviditelnění ČR jako atraktivní destinace s rozmanitou nabídkou sportovního a kulturního vyžití a přilákání návštěvníků do Zlína a Zlínského kraje z blízkých i vzdálených regionů a ze zahraničí.
 
Další informace:
Barum Czech Rally Zlín patří mezi pilíře evropských automobilových soutěží už od roku 1983, kdy se zařadila mezi jeden ze závodů mistrovství Evropy. V současnosti je součástí soutěžního okruhu FIA European Rally Championship. Začala jako amatérská soutěž v roce 1971. Letos se pořádá již 46. ročník. Pojede se jako FIA Mistrovství Evropy a jako Mistrovství ČR v rally. Přihlášeno je 135 posádek z České republiky i zahraničí. V letošním roce se vedle soudobých rally vozů premiérově představí také šampionát historických závodních automobilů. Minulý ročník Barum Rally Zlín navštívilo na 252 tis. návštěvníků.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Úvaha poněkud kacířská

23:08 Sehnalová (SOCDEM): Úvaha poněkud kacířská

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke komerčním akcím v Podzámecké zahradě v Kroměříži p…