Okamura (SPD): Komunální volby nám ukázaly, že nesmíme usínat na vavřínech

07.10.2018 21:41 | Zprávy

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům komunálních voleb

Okamura (SPD): Komunální volby nám ukázaly, že nesmíme usínat na vavřínech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Děkuji všem našim příznivcům a voličům za práci a podporu v senátních a komunálních volbách. Nyní máme přes 160 zastupitelů ve 111 městech a obcích, především v krajských a větších městech. Letošní senátní a komunální volby byly naše premiéra v této oblasti politiky a jako jediná parlamentní strana jsme dosud zkušenosti v této oblasti neměli, takže naši kandidáti šli do těchto voleb velmi často bez předchozích politických zkušeností. V řadě případů jsme také tuto nováčkovskou daň zaplatili. Přesto jsme v řadě krajských a bývalých okresních městech uspěli a naši kandidáti se prosadili do místních zastupitelstev. Nyní zde jednáme o jejich maximálním zapojení do práce pro občany v prosazování našeho programu a rýsuje se účast našich zastupitelů přímo ve vedení měst či obcí. Budeme pokračovat v přípravě dalších osobností pro senátní a komunální politiku a zúročíme tak získané zkušenosti pro naší další práci. Ještě před dvěma dny SPD neměla jediného komunálního politika. Výsledek voleb je dobrý základ pro další práci a zde Vás chci požádat o podporu a spolupráci.

Komunální volby ukázaly na naše slabé místo - SPD je silné celostátní hnutí se silnými všeobecně známými celostátními tématy, které aktivně řešíme, ale zatím málo pracujeme s lidmi a pro lidi v obcích. Samozřejmě je to logická dětská nemoc našeho hnutí, protože existujeme pouhé tři roky a nemáme zatím na komunální úrovni vyprofilované osobnosti, jelikož jsme se dosud práce v obecních zastupitelstvech neúčastnili. SPD původně vzniklo před třemi lety jako hnutí, které má principiálně celostátní a dalo by se říct i celoevropský program. Nejsme klasická partaj napojená na obecní a městské rozpočty, na obecní politiku a boj o moc na radnicích.

To je na jednu stranu fajn, ale je vidět, že ostatní parlamentní partaje, které se všechny do jedné již na komunální úrovni pohybují několikáté volby, umí voliče v obecních volbách oslovit konkrétními místními osobnostmi lépe. To je úkol pro naše nové zastupitele pro příští volby, aby se před občany také postupně vyprofilovali.

Příští jaro nás čekají nejdůležitější volby v příštích několika letech - volby do Evropského parlamentu. Protože jsme součástí EU, tak je Evropský parlament místo, odkud bychom společně s dalšími vlasteneckými stranami mohli nastartovat změnu a nápravu bruselské byrokracie, která Evropu potápí nejen nesmyslnými směrnicemi, ale hlavně sebevražednou promigrantskou a protievropskou politikou. Komunální volby nám ukázaly, že nesmíme usínat na vavřínech, ale musíme zabrat ještě víc než dosud. Musíme, protože to za nás v tom Bruselu nikdo z řad eurohujerů nevybojuje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): Vůbec nebere v úvahu dobu dožití ve zdraví

22:31 Maříková (SPD): Vůbec nebere v úvahu dobu dožití ve zdraví

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 4. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zák…