Okamura (SPD): Vláda výrazně zvýší sociální dávky ukrajinským imigrantům

17.08.2024 22:01 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na plánované zvýšení sociálních dávek pro uprchlíky

Okamura (SPD): Vláda výrazně zvýší sociální dávky ukrajinským imigrantům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda SPD

Fialova vláda výrazně zvýší sociální dávky ukrajinským imigrantům. Podle hnutí SPD by se měli ukrajinští uprchlíci vrátit domů a měla by se zahájit mírová jednání. Fialova vláda plánuje od příštího roku zvýšit humanitární dávky pro uprchlíky. Sice se zkrátí doba, po kterou budou moci bydlet zdarma ze 150 na 90 dní, ale sociální dávky se zvýší v některých případech i násobně.

Hnutí SPD říká: Už ani halíř Ukrajincům! Nula! Peníze českým občanům, to je jasná pozice SPD. Podpořte SPD ve volbách! Pakliže tu někdo z cizinců pracuje, tak přece nepotřebuje peníze. Proč mají mít nějakou podporu? Pro nás je na prvním místě český občan.

Hnutí SPD neodmítá soucit, který byl v prvotní fázi potřeba, ale posíláním peněz Ukrajincům a ukrajinské vládě na zbraně se jen prodlužuje válka a Ukrajinci nejsou motivováni, aby tlačili na svou vládu, aby ukončila konflikt, a ukrajinská vláda není motivována k jednání o míru. Naše země se raketově zadlužuje, přitom peníze mnohdy chybí českým občanům!

Některé dávky se zvýší na 11 835 korun měsíčně (ze současných 5235 korun) a další na 11 690 korun (z nynějších 7290 korun). Mají se zvýšit příspěvky na bydlení pro “zranitelné osoby”, které vzrostou ze 4800 na 6000 korun, a pro ostatní uprchlíky z 3000 na 4000 korun.

V Česku vzrostl po vypuknutí války raketově počet cizinců a aktuálně se blíží deseti procentům naší populace. Polovina z nich jsou Ukrajinci. „Z toho milionu cizinců, kteří jsou registrováni na našem území, je více než 570 tisíc občanů Ukrajiny,“ uvedl na jaře policejní prezident Martin Vondrášek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…