Ožanová (ANO): Opravdu se takhle dělá legislativa?

24.10.2024 20:07 | Monitoring

Projev na 115. schůzi Poslanecké sněmovny 24. října 2024 k energetickému zákonu

Ožanová (ANO): Opravdu se takhle dělá legislativa?
Foto: ostrava.cz
Popisek: Zuzana Ožanová

Kolegyně, kolegové, pane ministře, opravdu si myslíte, že tento zákon je zralý k projednávání?

Já jenom řeknu, jste ze STAN. Nedávno tu byl takový případ, kdy váš kolega, pan ministr Rakušan svým způsobem vyčítal kolegovi Růžičkovi, že dal hodinu před zahájením bodu jeden pozměňovací návrh, notabene opozici, která nemá k dispozici sněmovní legislativu, nemá k dispozici sněmovní legislativu.

Prosím vás, víte, kolik je tam celkem pozměňovacích návrhů k tomuto tisku načtených? 57. Pouze 11 z nich bylo načteno do 22. 10. Zbytek byl načten včera a dnes. A jsou to většinou, kromě kolegy Nachera, koaliční poslanci. Opravdu takhle se dělá legislativa? Vy máte přece, že budete dělat věci v řádném legislativním procesu, a takové množství pozměňovacích návrhů, proč jste to neprojednali v řádném legislativním procesu, proč se nemohla připomínková místa k tomu vyjádřit?

Proč je to všechno způsobeno tím, že vaše legislativa to dá formou pozměňovacích návrhů přes kolegy poslance? Pane ministře, je to vaše premiéra, vyjádřete se k tomu. Jeden z vašich kolegů říká vy to dáváte pozdě a vy tady dáte 50 pozměňovacích návrhů. Jako prosím vás, kde jsme? Tak si řekněte, jak se budete vyjadřovat k práci koalice a opozice, ale vy ve své podstatě chcete překopat skoro celý zákon. Je to opravdu zralé k tomu, abychom se tím vůbec zabývali? Neměl byste sám zvážit a říct já to předělám? Bylo by to moc vhodné.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jiří Vosecký byl položen dotaz

Máte na navýšení platů nějaký názor? Jaký?

Dobrý den, v prvé řadě děkuji, že jste si na mě našel čas, jen jste se z odpovědi vykroutil. Mě zajímal váš názor. Ten přeci nějaký máte nebo ne? A k tomu, co jste mi napsal. Proč senát nemá na schvalování rozpočtu žádný vliv, i když jste o dost důležitou věc? Pořád slyšíme, že je senát pojistkou de...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Slavík (TOP 09): Je nutné, aby úřady měly dostatek kvalifikovaných pracovníků

23:08 Slavík (TOP 09): Je nutné, aby úřady měly dostatek kvalifikovaných pracovníků

Projev na 115. schůzi Poslanecké sněmovny 24. října 2024 k energetickému zákonu