Premiér Fiala: Česko je pro spojence spolehlivým a důvěryhodným partnerem

12.03.2024 10:21 | Tisková zpráva

Premiér Petr Fiala se v pondělí 11. března setkal v Kramářově vile s bývalým americkým prezidentem Billem Clintonem. Mezi hlavní témata jednání patřila mezinárodní bezpečnostní situace, ruská agrese na Ukrajině, rozšiřování NATO a další zahraničně-politické výzvy.

Premiér Fiala: Česko je pro spojence spolehlivým a důvěryhodným partnerem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

Premiér Fiala se s 42. prezidentem Spojených států setkal v předvečer 25. výročí vstupu České republiky do Severoatlantické aliance. Role Billa Clintona v rozšiřování NATO byla klíčová, díky silné podpoře jeho administrativy získala ČR vstupem do aliance nejsilnější garanci bezpečnosti a sounáležitosti se Západem ve své historii.

„Dnes vidíme, jak jsou takové jistoty důležité. Panu prezidentovi jsem poděkoval za jeho osobní vedení a odhodlání, díky nimž se náš vstup do NATO v roce 1999 stal skutečností. ČR bere své členství v NATO s plnou vážností a odpovědností. Myslím, že pokračující modernizace naší armády, rostoucí výdaje na obranu, zapojení do zahraničních misí či naše podpora Ukrajiny jasně ukázaly, že Česko je pro spojence spolehlivým a důvěryhodným partnerem,“ uvedl po jednání premiér.

Premiér Fiala a prezident Clinton se v úterý 12. března zúčastní na Pražském hradě konference Naše bezpečnost není samozřejmost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Slova jako- spojenci,demokracie,sumit,eu ..... nasíraj lidi péťo., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSunvukung , 12.03.2024 10:26:26

|  13 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…