Premiér Fiala: Chceme, aby děti nebyly jen pasivními příjemci informací

02.09.2024 17:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke školství.

Premiér Fiala: Chceme, aby děti nebyly jen pasivními příjemci informací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala

To, co dnes vložíme do vzdělávacího systému, se nám v budoucnosti mnohonásobně vrátí, a to nejen že lidé budou mít odpovídající kvalifikaci pro úspěch na pracovním trhu, ale také tím posilujeme základy silné a odolné občanské společnosti, která umí kriticky myslet a zodpovědně se rozhodovat.

Investovat do vzdělání ale zdaleka neznamená jen rozdělování většího objemu peněz, i když jsme na školství za poslední čtyři roky přidali skoro 50 miliard. Stejně důležité jsou změny v dosavadním systému, které reflektují potřeby a výzvy dnešní společnosti. Ta dnes vyžaduje mnohem více, než je memorování informací - kreativitu, schopnost spolupracovat, dovednost řešit problémy a přizpůsobit se rychlým změnám.

Proto jsme přistoupili k nezbytným krokům, které naše děti lépe připraví na budoucí výzvy. Právě dokončujeme revize rámcových vzdělávacích programů, které se zaměřují nejen na znalosti, ale také na praktické dovednosti a schopnost pracovat na projektech v týmu. Chceme, aby děti nebyly jen pasivními příjemci informací, ale aby byly schopné své znalosti aplikovat v reálném světě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zombie, vysílač informací., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 02.09.2024 17:11:25
Jeho gesta a pózy jsou nezapomenutelné a směšné.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Schiller: Čtyřkolky pro hasiče

18:12 Hejtman Schiller: Čtyřkolky pro hasiče

Ústecký kraj zakoupil dvě speciální terénní vozidla s požární nástavbou, alternativními sněhovými pá…