Profant (Piráti): 9 806 506 Kč s DPH za systém digitálních přihlášek

08.08.2024 19:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k systému digitálních přihlášek na střední školy.

Profant (Piráti): 9 806 506 Kč s DPH za systém digitálních přihlášek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Profant

Pojďme se ještě jednou vrátit k systému Dipsy a elektronickému podávání přihlášek na střední školy. Máme už totiž k dispozici finální data o ceně i počtu podaných přihlášek.

Přestože podání přihlášky elektronickou formou bylo dobrovolné, byla tato možnost masivně využívána. Systémem Dipsy bylo v prvním kole podáno celkem 144,5 tisíc přihlášek a ve druhém kole přes 29 tisíc.

Termín pro spuštění systému byl šibeniční, protože bylo rozhodnuto, že je třeba stihnout ještě letošní přihlášky. Systém nebyl dokonalý, ale zcela jednoznačně ukázal, že splnil svůj účel a nabídl užitečnou službu občanům. Systém přináší výhody na straně škol i žadatelů. Jasně, na poprvé to bylo trochu stresující, ale do budoucna máme podrobné statistiky o úspěšnosti žadatelů.

Žadatel nemusí s přihláškou nikam jezdit ani platit doporučený dopis. Škola zas má všechno elektronicky, ověřeně. A zřizovatelé škol, což jsou u SŠ většinou kraje, mohou lépe plánovat kapacity, protože jasně vidí poptávku.

Celkové náklady na systém se do 30. 6. 2024 vyšplhaly na 9 806 506 Kč s DPH. Do této částky je zahrnutý vývoj , výstavba serverové infrastruktury a jeho i její provoz s SLA. Pojďme si tady udělat jednoduchý výpočet výpočet. Máme 173 500 přihlášek. Kdyby se každá poslala doporučeně, tak je to při ceně 72 korun za doporučený dopis 12 492 000 Kč. To je víc jak cena celého systému, který sloužit i další roky! A to vůbec nepočítáme ušetřený čas.

Jsem rád, že digitalizace proniká do našich životů a stává se pro nás užitečným pomocníkem!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Řekněme Fialovi a jeho pohůnkům v krajích STAČILO!

4:31 KSČM: Řekněme Fialovi a jeho pohůnkům v krajích STAČILO!

Již za nedlouho proběhnou v České republice volby do zastupitelstev krajů. Krajské volby, ač si to m…