Rajchl (PRO): Díky Bohu, že jsme si díky Markétě napletli svetry

23.07.2024 11:17 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na omezení dodávek plynu z Německa

Rajchl (PRO): Díky Bohu, že jsme si díky Markétě napletli svetry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šěf strany PRO Jindřich Rajchl

Ještě jednou k problematice omezení dodávek plynu z Německa. To jednostranně a bez dohody s Českou republikou snižuje od 1. října výstupní kapacitu přípojného bodu na severozápadní hranici z 69 gigawatthodin na pouhých 14,5 gigawatthodiny. Laicky řečeno pustí nám sem jen čtvrtinu objemu plynu v porovnání s tím, kolik nám dodává dnes.

A ministr Síkela už kvůli tomu píše zoufalý dopis komisařce Evropské komise pro energetiku Kadri Simsonové a německému ministrovi hospodářství Robertu Habeckovi a neví, co si počít. A odpověď německé strany by se dala shrnout do této věty - je nám líto, ale sami máme málo, takže vy máte smůlu.

Jen tak mimochodem - Maďarsko, které se dohodlo na dlouhodobém kontraktu na dodávku plynu s tím "zlým" a "vyděračským" Gazpromem, žádnému takovému problému nečelí. No, ještě že jsme se zbavili té závislosti na Rusku a plyn nám teď dodává náš spolehlivý partner z Německa. To je člověk hned klidnější.

Díky Bohu, že jsme si díky Markétě napletli ty svetry a naučili se doma a v kancelářích přežívat o teplotě 16 stupňů. Vypadá to, že se nám to brzy zase může hodit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?