Rajchl (PRO): Díky Bohu, že jsme si díky Markétě napletli svetry

23.07.2024 11:17 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na omezení dodávek plynu z Německa

Rajchl (PRO): Díky Bohu, že jsme si díky Markétě napletli svetry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šěf strany PRO Jindřich Rajchl

Ještě jednou k problematice omezení dodávek plynu z Německa. To jednostranně a bez dohody s Českou republikou snižuje od 1. října výstupní kapacitu přípojného bodu na severozápadní hranici z 69 gigawatthodin na pouhých 14,5 gigawatthodiny. Laicky řečeno pustí nám sem jen čtvrtinu objemu plynu v porovnání s tím, kolik nám dodává dnes.

A ministr Síkela už kvůli tomu píše zoufalý dopis komisařce Evropské komise pro energetiku Kadri Simsonové a německému ministrovi hospodářství Robertu Habeckovi a neví, co si počít. A odpověď německé strany by se dala shrnout do této věty - je nám líto, ale sami máme málo, takže vy máte smůlu.

Jen tak mimochodem - Maďarsko, které se dohodlo na dlouhodobém kontraktu na dodávku plynu s tím "zlým" a "vyděračským" Gazpromem, žádnému takovému problému nečelí. No, ještě že jsme se zbavili té závislosti na Rusku a plyn nám teď dodává náš spolehlivý partner z Německa. To je člověk hned klidnější.

Díky Bohu, že jsme si díky Markétě napletli ty svetry a naučili se doma a v kancelářích přežívat o teplotě 16 stupňů. Vypadá to, že se nám to brzy zase může hodit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínek (PRO): Dlouhodobé zlepšení podmínek pro zdravotníky

17:02 Jelínek (PRO): Dlouhodobé zlepšení podmínek pro zdravotníky

Vyjádření Tomáše Jelínka k odměnám pro záchranáře z Ústeckého kraje při covidu.