Seďa (ČSSD): Varoval jsem, že se nejedná o korektní postup ze strany ministerstva dopravy

10.11.2016 21:10 | Zprávy

Ústní interpelace na ministra dopravy na 50. schůzi sněmovny 10. listopadu 2016:

Seďa (ČSSD): Varoval jsem, že se nejedná o korektní postup ze strany ministerstva dopravy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Chci poděkovat panu ministrovi, že si udělal čas a přišel na mojí interpelaci. Takže, vážený pane ministře. Již podvakráte jsem vás interpeloval ve věci pokračování smlouvy s firmou Kapsch. Jednou to bylo před rokem ve věci projektového manažera a v únoru tohoto roku ke zrušení zakázky na poradce. Vždy jsem varoval, že se nejedná o korektní postup ze strany Ministerstva dopravy.

Nyní jste dostal pokutu od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a to právě z důvodu prodloužení smlouvy na výběr mýta. Podle úřadu se Ministerstvo dopravy dopustilo správního deliktu, když uzavřelo dodatky ke smlouvě s firmou Kapsch v jednacím řízení bez uveřejnění, aniž by byly splněny podmínky pro užití tohoto druhu zadávacího řízení.

Vážený pane ministře. Mé předchozí interpelace upozorňovaly právě na tento problém, za který jste následně dostal milionovou pokutu. Nejen, že jste nedbal varování, ale údajně se proti verdiktu úřadu ani neodvoláte a pokutu zaplatíte. Proto mám na vás dva dotazy. Za prvé, kdo konkrétně z vašich náměstků, či úředníků stojí za přípravou a realizací tohoto postupu s firmou Kapsch. A za druhé, budete jako ministr vymáhat tuto milionovou pokutu po těch podřízených, kteří dodatky ke smlouvě připravovali? Děkuji za vaše konkrétní odpovědi.

Odpověď ministra naleznete ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

22:01 Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

Občanští demokraté budou v následujícím období v Olomouckém kraji opoziční stranou.