Seďa (SOCDEM): Sociální demokracii je třeba zachránit pro budoucí generace

22.06.2024 16:02 | Komentář

SOCDEM se stala "nežádanou" politickou stranou. Přitom existuje řada témat a problémů České republiky, na které má sociální demokracie řešení. Zřejmě občané-voliči SOCDEM "nepochopili" pro mě nepochopitelnou změnu názvu, barev a loga.

Seďa (SOCDEM): Sociální demokracii je třeba zachránit pro budoucí generace
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Nad současnou sociální demokracií se smráká a letošní volby do Evropského parlamentu potvrdily tento trend. Výsledek voleb jasně ukazuje, že změna názvu strany i změna jejího vedení ke zlepšení důvěryhodnosti nepomohla, ba právě naopak. Dnes nejde jen o analýzu výsledků voleb, ale vůbec o záchranu této nejstarší české politické strany.

Sociální demokracie vždy stála za občany, především podporovala zájmy zaměstnanců, seniorů a rodin s dětmi. A vždy, když byla součástí vládní koalice, napravovala křivdy předchozích, zejména pravicových vlád. Přestože lidé jsou velmi nespokojeni se současnou vládou i s politikou Evropské komise, kritické hlasy sbírají ANO, SPD, Stačilo! i Turkovi Motoristé. Jak je možné, že před lety vládní politická strana se potácí v politickém deliriu tremens?

Říká se, že kdo nic nedělá, nic nepokazí. To je jednou z příčin poklesu důvěryhodnosti, kdy sociální demokraté přestali hájit zájmy těch, které zastupují. Nastupující progresivismus a takzvaná modernizace strany přispěly k její nečitelnosti. Stačí se podívat na konkrétní postoje sociální demokracie k nosným tématům voleb do EP (migrace, Green Deal, válka na Ukrajině), aby bylo jasné, že nejednoznačná a oportunní politika nemůže přilákat žádné nové hlasy.

Sociální demokraté vždy usilovali a usilují o kvalitní a dostupné veřejné služby, o zajištění bezpečnosti občanů a státu, o důstojné mzdy a penze. SOCDEM vidí, že lidé ztrácejí naději v lepší příští, proto volí nové politické strany, coby nositele zlepšení vlastní budoucnosti. Nicméně brzy se ukáže velké zklamání a vystřízlivění z toho, že důvěra, vložená v nové politiky a političky, se vytratila s podporou populistických a rádoby národoveckých politiků.

Sociální demokracie nechce opakovat staré chyby, které se staly. Prostě proto, že programová a ideová ukotvenost nejstarší politické strany v naší zemi dává záruku osvědčených řešení současných problémů České republiky i Evropské unie. Vždyť to byla vždy sociální demokracie, která na klíčové problémy našla recepty, i když jí její koaliční partneři často házeli klacky pod nohy či nasazovali pomyslnou psí hlavu.

SOCDEM usiluje o návrat do Poslanecké sněmovny, ale k tomu potřebuje podporu občanů. Bez ní a bez důvěry voličů nebudou moci sociální demokraté prosazovat svůj politický program. Což rozhodně neprospěje nejen naší zemi, ale zejména drtivé většině občanů ČR. Zklamání voličů z podpory současné vlády je velké. Proto je třeba stále opakovat, že sociální demokracie je zde stále a že sociální demokraté nabízejí své služby široké veřejnosti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Antonín Seďa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Šmarda byl položen dotaz

Sociální služby?

Dobrý večer, pane Šmarda, dnes jsem četla článek, které vyšel na PL o předvolební kampani Sociální Demokracie, která se zaobírá situací v sociálních službách. Chci se Vás na něco zeptat. V době L, kdy byla na MPSV p. Maláčová, nebyla situace dobrá, tím chci říci, ač Vy osobně jste nebyl ve vládě ani...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika nadále pokračuje v ožebračování svých občanů

6:03 Kavij (KSČM): Česká republika nadále pokračuje v ožebračování svých občanů

Protektorátní vazalský premiér Fiala se opět pochlubil.