Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ne, všichni senátoři nejsou stejní

19.07.2023 9:15 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakcím senátorky ODS Miroslavy Němcové na aktuální události na sociálních sítích

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ne, všichni senátoři nejsou stejní
Foto: Se svolením Jany Zwyrtek Hamplové
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Reaguji na vaše dotazy - ne, všichni senátoři nejsou stejní. Přes někdy velmi odlišné názory bývají naše vystoupení většinou civilizovaná, jakkoli důrazná. Ostatně vše si přeberou vždy voliči, a já osobně jsem v tomto v klidu... (Vím, jaké jsou jejich nálady a názory.... )

Toto je mezi námi ve vyjadřování výjimka, která, věřím, dělá toto obecné pravidlo. Ano, je to hrozné. Ano, je to primitivní. Ano, je třeba se za to stydět v mezinárodním měřítku. Nepřejme si vědět, co by byla Miroslava Němcová schopna všechno dělat a k čemu dávat pokyn, kdyby mohla.

Toto totiž není selhání jen politické, ale především lidské. Měla jsem s paní Němcovou a jejím lidstvím také tu čest... Když relativizovala pomoc kolegů lékařů z ODS při mé zdravotní indispozici. Ti se naopak přišli jako lékaři, kteří u toho byli, zeptat po mém návratu, jak se mi daří, a od té chvíle máme k sobě lidsky blízko - napřed jsou totiž lékaři, pak dlouho nic, a pak teprve politikové. Bez ohledu na jiné názory v dílčích politických otázkách. Já to mám takto s advokacií - právo a zdravý rozum je pro mne primární pohled, politické obchody nedělám.

U Miroslavy Němcové je to naopak - v tom nejhorším slova smyslu. Ostatně jaké bylo její povolání a jaké má vzdělání ani nevím, léta letoucí žije už jen politikou. Za mne - a je to vidět...

Paní Miroslavy Němcové si proto nevážím jako člověka. V politice nemá podle mého názoru co dělat. A to skutečně neříkám jen tak, kvůli značce za jménem, takto já kolegy nedělím. Ta značka není pro mne podstatná, a řady kolegů i z koaličních stran si vážím - většinou za jejich práci v jejich povoláních nebo na radnicích, a řady i za jejich činnost v senátu... Na tom seznamu paní Němcová není.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM: Řekněme Fialovi a jeho pohůnkům v krajích STAČILO!

4:31 KSČM: Řekněme Fialovi a jeho pohůnkům v krajích STAČILO!

Již za nedlouho proběhnou v České republice volby do zastupitelstev krajů. Krajské volby, ač si to m…