Skopeček (ODS): Svátek české státnosti ve stínu diktátu trávení volného času

28.10.2016 15:40 | Zprávy

Letošní 28. říjen bude neblaze poznamenán nejen do absurdna vyhrocenou aférou kolem neudělení státního vyznamenání panu Bradymu, ale i omezením podnikatelské svobody, vlastnických práv a svobody pracovně-právních vztahů. Vůbec poprvé bude totiž v praxi uveden zákon omezující otevírací dobu větších prodejen. Co to bude v praxi znamenat?

Skopeček (ODS): Svátek české státnosti ve stínu diktátu trávení volného času
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Podnikatelé nebudou moci svobodně nakládat se svým majetkem a podnikat. Zaměstnanci, kteří dobrovolně uzavřeli pracovní smlouvy, nebudou moci jít do práce a vydělávat peníze. Spotřebitelé budou omezeni ve volbě, kdy jít nakupovat. Stát přijde o daně. I v praxi se ukazuje nesmyslnost tohoto zákona, který fakticky dopadá i na obchody s prodejní plochou menší než stanovených 200 metrů čtverečních. Obchodníci jasně deklarovali, že řada zaměstnanců kvůli této regulaci přijde o práci, stát navíc bude čelit řadě oprávněných žalob kvůli diskriminaci a ušlému zisku. Budeme svědky bizarních situací, kdy budou obchody vymýšlet a navzájem soutěžit, jak nejlépe obejít tuto nesmyslnou regulaci.

Agrosocialistické plány Sobotkovy a Babišovy vlády nevedou k ničemu jinému než k diktátu, jak trávit volný čas. Existuje jistě mnoho lepších způsobů trávení volného času, než o státním svátku nakupovat. Tuto volbu bychom ale měli nechat na lidech samotných. Jedním z programových bodů ODS pro sněmovní volby bude zrušení tohoto zákona, který pošlapává svobodu jednotlivce i podnikání v naší zemi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Dirigovalo se to zpoza moře. A tvrdě to zaplatily evropské země

14:01 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Dirigovalo se to zpoza moře. A tvrdě to zaplatily evropské země

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k možnému jedánní Ukrajiny a Ruska.