Šojdrová (KDU-ČSL): Celkem 58 možných subjektů pro zneužití k šíření propagandy

28.03.2024 8:19 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konceptu tzv. neutrálních sportovců, zveřejněnému Mezinárodním olympijským výborem

Šojdrová (KDU-ČSL): Celkem 58 možných subjektů pro zneužití k šíření propagandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michaela Šojdrová

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) zveřejnil první informace o tom, jak si představuje koncept tzv. neutrálních sportovců. Tedy Rusů a Bělorusů, kteří mají soutěžit po boku ukrajinských atletů. Více než 400 jich už zemřelo důsledkem ruské agrese. Naše četné výzvy na povinné prohlášení těchto sportovců, ve kterém by odsoudili ruskou agresi, bohužel MOV nevyslyšel. O to důležitější je sledovat současný vývoj.

Velmi oceňuji, že se ruští a běloruští sportovci nebudou moct zúčastnit zahajovací ceremonie. Nemají tam co dělat.

O správnosti kroku svědčí i kritika z Moskvy obviňující MOV z rasismu a neonacismu. Nehorázná reakce Ruska opět dokazuje, že mu nejde o úspěchy sportovců, ale o šíření válečné propagandy na olympiádě.

Celkově by se totiž mělo kvalifikovat 36 neutrálních sportovců s ruským pasem a 22 s běloruským. To je celkově 58 možných subjektů Putina a Lukašenka pro zneužití OH na šíření propagandy a dezinformací. Nemluvě o znehodnocení úspěchů všech dalších sportovců.

Anketa

Škodí Andrej Babiš České republice?

13%
85%
hlasovalo: 41446 lidí

Co dalšího MOV zveřejnil?

  • Zřídila se individuální neutrální komise pro posuzování způsobilosti sportovců s ruským nebo běloruským pasem. Doufám, že komise vyřadí ruské sportovce, kteří jsou členy ruského vojenského sportovního klubu (CSKA).
  • Neutrální sportovci budou soutěžit pod nefritově zelenou vlajkou. To je určitě lepší než bílá, kterou by měli Rusové mávat na bojišti.
  • MOV schválil změnu sportovní příslušnosti prvním sedmi sportovců pro olympijské hry v Paříži 2024. Dva z nich jsou Rusové. Plavkyně Kirpichnikova bude bojovat o medaili za Francii, zápasník Komarov za Srbsko.

Zatímco změna jejich sportovní příslušnosti se zdá v pořádku, nemusí tomu tak být v dalších případech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii