Vítková (KDU-ČSL): Sněmovna nás přehlasovala. Dnes vidím, jaký je s Národní sportovní agenturou problém

17.02.2021 18:46 | Zprávy

Senátoři diskutovali o dění v Národní sportovní agentuře.

Vítková (KDU-ČSL): Sněmovna nás přehlasovala. Dnes vidím, jaký je s Národní sportovní agenturou problém
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Senátory zajímá aktuální situace v Národní sportovní agentuře. „Vzhledem k tomu, že se v poslední době objevují informace, které nás znepokojily, dala jsem podnět na svolání Podvýboru pro sport v Senátu, abychom se mohli předsedy Národní sportovní agentury přímo zeptat na vysvětlení například toho, proč si agentura najímá firmu na kontrolu dotací nebo proč jsou kráceny klubům dotace, když v Programech Covid bylo vyčerpáno necelých 200 milionů z celkové alokace 1 miliardy,“ sděluje senátorka Vítková.

Podvýbor pro sport se sešel v Senátu 16. 2. 2021, kde byl přítomen předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička.

„Senát v roce 2019 odmítl zřízení Národní sportovní agentury, vadilo nám právě to, že předseda má velké kompetence. Byli jsme sněmovnou přehlasováni a dnes vidím, jak velký je to problém. Agentura si najímá firmu na kontrolu dotací a není jasné personální obsazení zaměstnanců a kdo co dělá. Navrhla jsem usnesení, kde žádáme o předložení výroční zprávy a účetní závěrky za rok 2020 a přehled veškeré činnosti agentury, kterou vykonává, dále předložení návrhu rozpočtu na rok 2021. Opakovaně požadujeme zpracovat a schválit pravidla pro amatérské sportování, a to jak ve venkovních, tak i vnitřních sportovištích v době covidové krize,“ sdělila senátorka Vítková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vlček (STAN): Mám připravené vize a projekty, které přesahují volební období

8:13 Vlček (STAN): Mám připravené vize a projekty, které přesahují volební období

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k možnému jmenování na post ministra průmyslu a obcho…