Vondráček (Svobodní): Olympiáda 2024 - Terorismus naštěstí ne, pokrytectví bohužel ano

15.08.2024 10:21 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice na olympijských hrách

Vondráček (Svobodní): Olympiáda 2024 - Terorismus naštěstí ne, pokrytectví bohužel ano
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

Je za námi olympiáda v Paříži a já jsem moc rád, že se během ní nestala žádná tragédie jako v Charlie Hebdo. Díky všem silám, pozemským i nadpozemským, které tomu pomohly.

K nespokojenosti mě naopak přivedlo pokrytectví a politizace her, což paradoxně nejvíc způsobuje právě deklarovaný "zákaz politických projevů". Něco se totiž za politický projev považuje a hrozí kvůli tomu sankce, naopak jiná věc projde. Jediným řešením je tedy odstoupení od tohoto zákazu jako od přežitku, podobně jako byl zrušen zákaz účasti profesionálních sportovců.

V praxi budou rozhodovat o vítězích medailí pouze sportovní kritéria a vše ostatní bude čistě na zodpovědnosti a uvážení sportovců, kteří ze sebe svým nemístným "politickým projevem" mohou udělat hlupáky před celým světem.

Tak vysoce sledovaná akce bude vždy přitahovat politické projevy a ambice, a absolutní apolitičnost her je věc možná pouze na papíře. Na tak velkých mezinárodních akcích je totiž naopak politické všechno, od místa konání po pojetí ceremoniálů, a snaha o kompletní apolitičnost vždy vyústí v nějakou křivdu a pokrytectví.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Zemědělci, pokud potřebujete urgentní pomoc, kontaktujte SZIF

19:14 Ministr Výborný: Zemědělci, pokud potřebujete urgentní pomoc, kontaktujte SZIF

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) vyzývá zemědělce, které zasáhly povodně, aby se o pomoc …