Vrecionová (ODS): Je logické, aby funkci předsedy vykonával zástupce největšího poslaneckého klubu

16.07.2024 18:09 | Monitoring

Členové europoslaneckého klubu ODS dnes na ustavující schůzi nového funkčního období Evropského parlamentu podpořili kandidátku na funkci předsedkyně tohoto parlamentu Robertu Metsolu.

Vrecionová (ODS): Je logické, aby funkci předsedy vykonával zástupce největšího poslaneckého klubu
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Všichni tři europoslanci zvolení za ODS ve volbě hlasovali pro maltskou europoslankyni, která stála v čele Evropského parlamentu již v druhé části předchozího funkčního období.

„Je logické, aby funkci předsedy parlamentu vykonával zástupce největšího poslaneckého klubu. Konkrétně Roberta Metsola má s výkonem této funkce již zkušenosti, v parlamentu zastupuje středopravicovou stranu a v předcházejícím funkčním období dokázala Evropský parlament důstojně reprezentovat. Proto v dnešním hlasování získala podporu poslanců zvolených za ODS,“ uvedla předsedkyně europoslaneckého klubu ODS Veronika Vrecionová.

Znovuzvolená předsedkyně Evropského parlamentu a europoslankyně reprezentující maltskou středopravicovou Nacionalistickou stranu Roberta Metsola byla do funkce předsedkyně navržena klubem Evropské lidové strany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Dávky pro zdravotně postižené se sjednotí pod ČSSZ

8:19 Ministr Jurečka: Dávky pro zdravotně postižené se sjednotí pod ČSSZ

Vláda schválila návrh zákona MPSV, který má za cíl sjednotit všechny sociální dávky, vázané na dlouh…