Zdechovský (KDU-ČSL): Začne německá vláda konečně řešit islamistickou hrozbu?

20.06.2024 17:17 | Komentář

Německo zažilo několik událostí, které by neměly uniknout naší pozornosti. Připomněly nám věc, která je sice zřejmá, nicméně obrovský problém představuje laxnost německé vlády při jejím řešení.

Zdechovský (KDU-ČSL): Začne německá vláda konečně řešit islamistickou hrozbu?
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Nezanedbatelná část lidí ze třetích zemí nejenže nemá žádný zájem začlenit se do společnosti, která je přijala, a naopak se vůči ní staví otevřeně nepřátelsky. Činnost radikálních islamistů v Evropě představuje vážný problém pro demokracii a bezpečnost našich obyvatel.

Jelikož se jedná o dění v sousední zemi, nemůžeme se divit tomu, že situace začíná vážně znepokojovat i mnoho lidí u nás v Česku.

Demonstrace za chalífát

V Hamburku proběhly nedávno dvě demonstrace za chalífát. První z nich se konala na konci dubna a zúčastnilo se ji něco přes tisíc lidí. Transparenty některých účastníků hlásaly, že „řešením je chalífát“ a (Německo je) „diktaturou hodnot“.

Zcela jednoznačně tedy můžeme něco takového brát jako výzvy ke zrušení demokracie. Navzdory tomu ale mohla demonstrace volně proběhnout a policie se ji ani nepokoušela rozpustit.

V květnu se uskutečnila ještě jedna podobná demonstrace s dokonce dvojnásobnou účasti oproti té předešlé. Policie však tentokrát chtěla alespoň uvalit na toto veřejné shromáždění některá omezení. Nesmělo se pochodovat, nesměly být ženy oddělené a jakékoli islamistické symboly a hesla byly zakázány.

Podmínku o zákazu oddělit muže a ženy demonstrující islamisté splnili. Žádné ženy se totiž přímo mezi demonstranty neobjevily. Na rozdíl od první demonstrace při ní nebyly žádné transparenty ani vlajky s islamistickými symboly.

Místo toho pak v reakci na omezení mnoho účastníků drželo cedule s nápisem „Censored.“ Mnohým z vás určitě přijde zvláštní, když si stěžuje na cenzuru někdo, kdo zastává ideologii popírající svobody zaručené v demokratických zemích.

Jedna podmínka však byla porušená i zde: Joe Adade Boateng, vůdce uskupení Muslim Interaktiv navzdory zákazu volal na samém závěru demonstrace po chalífátu (ZDE).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nepil (ANO): Kam s nimi? Stavební úřad zavalily žádosti o stavební povolení

16:21 Nepil (ANO): Kam s nimi? Stavební úřad zavalily žádosti o stavební povolení

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení