„Vláda zradila.“ Babiš šokován, jak jeho práce přišla vniveč. Dal varování

09.06.2023 13:15

Andrej Babiš je šokován zprávou, že Česká republika pod vedením Fialovy vlády souhlasila s novými podmínkami migrace do EU a tzv. povinnou solidaritou s přerozdělováním ilegálních migrantů nebo platbami. „Bojoval jsem proti tomu od začátku, před pěti lety jsme to s Orbánem zarazili a pětikoalice teď všechny zradila,“ nechápe Babiš, proč vláda přistoupila na změnu migračních pravidel. Naštvalo ho, že nikdo neměl tušení, že se taková změna chystá. PL podrobně popsal důsledky tohoto rozhodnutí i plán hnutí ANO, jak se tomu pokusit zamezit.

„Vláda zradila.“ Babiš šokován, jak jeho práce přišla vniveč. Dal varování
Foto: Facebook
Popisek: Rozčílený Andrej Babiš kritizuje vládu za zvyšování daní na svém Facebooku

Nová pravidla pro řešení problému ilegální migrace do Evropy. Státy Evropské unie se dohodly na tom, že v rámci členských zemí bude fungovat princip „povinné solidarity“ o přerozdělování migrantů. Státy se z toho budou maximálně moct vyplatit. Česko s tím souhlasilo, pouze prý podle tvrzení ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) má naše země dočasnou výjimku, protože jsme přijali hodně Ukrajinců.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29719 lidí

Podle šéfa nejsilnějšího politického subjektu ve Sněmovně Andreje Babiše jde o zradu Fialovy vlády a pošlapání těžce vybojovaného odmítnutí kvót z roku 2018, o které se Babiš tehdy v roli premiéra zasadil spolu s maďarským lídrem Viktorem Orbánem. Pokusy o zavedení „povinné solidarity“ Babiš odmítl následně v roce 2020 před jednáním se šéfkou Evropské komise. „Povinná solidarita nemůže být povinná, podstata tohoto návrhu je nesmyslná,“ uvedl tehdy.

„Je to neuvěřitelná zrada, neuvěřitelné selhání naší vlády, která je servilní k Bruselu. Zrušili to, co my jsme vybojovali. 29. června 2018 ve čtyři ráno po celonočním jednání jsme definitivně zarazili povinné kvóty, ilegální migraci, která je organizovaná pašeráckými gandy, co na tom vydělávají miliony euro. Pan Rakušan tvrdí, že je to v pořádku, což je nesmysl. Jak může být solidarita povinná? Co to za blbost?!“ nechápe lídr opozice.

Připomněl, že rozhodnutí bylo zveřejněno ve stejný den, kdy syrský migrant, který ve Švédsku dostal azyl, pobodal ve Francii pět lidí a z toho čtyři děti. „Děje se to v čase, kdy Švédsko přiznalo, že celá migrační vstřícnost dospěla do no go zón, do velké kriminality a ještě před pár týdny řecký premiér Mitsotakis vyhrál volby na základě slibu, že postaví plot v délce 200 kilometrů na hranici s Tureckem. Evropa místo toho, aby zabránila ilegálním migrantům proudit do našich zemí, dospěla k tomuhle skandálnímu rozhodnutí. Dnes v 11.30 jsme požádali o svolání mimořádné schůze Sněmovny,“ prozradil redakci Babiš.

„Když se podíváme na počet uprchlíků z Ukrajiny, ke kterým jsme byli velmi vstřícní, tak Polsko jich přijalo 1,6 milionu a teď hlasovalo proti tomuto šílenému plánu. Německo přijalo milion ukrajinských uprchlíků, my jsme jich přijali 516 tisíc. Nedostali jsme ani euro, absolutně neschopný nevybojoval vůbec nic. Přestože Rakušan tvrdí něco o výjimce, proč my máme platit 20 tisíc euro? Proč? Je to nepochopitelné, považujeme to za zradu a budeme trvat na mimořádné schůzi Sněmovny a po našich poslancích v Evropském parlamentu chceme, aby proti tomu protestovali. Není možné, abychom něco takového odsouhlasili a podporovali ilegální migraci,“ pokračuje.

Pětikoalice podle jeho slov neustále lže. Včera zase premiér lhal o Green Dealu. „Vůbec si neuvědomují, co se stalo. Nechápou, že žijeme v Schengenu! Ten Syřan, co ve Francii pobodal děti, dostal azyl ve Švédsku, mohl se volně pohybovat po Evropě. Francie řekla, že zpřísní migrační politiku, premiér v Řecku vyhrál volby se stavbou plotu, Švédsko říká, že migrace zapříčinila obrovskou kriminalitu, ale v EU se schvaluje opatření podporující ilegální migraci. To je jak v blázinci! Pokud budou migranti přicházet do Rakouska, kdo nám zaručí, že nedorazí k nám? Vždyť mohou díky Schengenu dál po EU kamkoli. Naši zástupci v Evropě vůbec nehájí české zájmy, jsou neschopní a vůbec nechápou, co se stalo. Je to skandál o to víc, protože nás nikdo neinformoval, že se něco takového chystá. Povinná solidarita, uvědomujete si ten nesmysl? Neznám povinnou solidaritu. Buď je něco povinného, anebo jsme solidární a je to dobrovolné. Jsem absolutně v šoku, budeme protestovat. Bude to velké téma do evropských voleb,“ doplnil Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tato vláda zradila občany ještě před, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVenán , 09.06.2023 15:12:57
volbami, lhala a lhala a lhala !! Krade, kde si to nechají lidé líbit !!!Pryč s Fialovou vládou !! A kdo jste volili rozvědčíka, styďte se !!Ten je daleko horší, než fialový hnus.

|  16 |  0

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…