Nazdar, debile! Ohlédnutí se za rokem 2012 v Poslanecké sněmovně

30.12.2012 16:30 | Zprávy

UVNITŘ FOTOGALERIE Projednávání zákonů ve sněmovně není jen šedá nuda. Dokládají to letošní výroky některých politiků. Poslanci se přirovnávali k modrým slepým kuřatům, sněmovnu k chlívku, politickou stranu k Titaniku a vládu ke zdivočelému bitevníku. Občas se také objevila různá gesta, jak dokládá i nejedna fotogalerie ParlamentníchListů.cz, jindy sněmovna připomínala spíše čtenářský klub. A nejen to...

Nazdar, debile! Ohlédnutí se za rokem 2012 v Poslanecké sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Rok 2012 byl tak na půdě Poslanecké sněmovny nabitý událostmi. Exhejtman David Rath byl zadržen kvůli obvinění z korupce, soudní spor a vzájemné osočování zažili Vít Bárta a Jaroslav Škárka z Věcí veřejných, ministr financí Miroslav Kalousek byl pro změnu nařčen z toho, že v telefonu urazil poslance za Věci veřejné Petra Skokana. ParlamentníListy.cz přinášejí proto malé ohlédnutí a shrnutí nejpeprnějších výroků, které z úst politiků zazněly.

Podle Petra Skokana mu například měl ministr financí Kalousek zavolat poté, co Skokan informoval novináře o incidentu s mladíkem, kterému Kalousek minulý rok nafackoval. Kalousek pak měl zavolat Skokanovi a pozdravit ho slovy „Nazdar, ty debile".

Skokan si onen telefonický rozhovor nenechal pro sebe a jeho přepis zarecitoval celé sněmovně (a televizním divákům). Nutno podotknout, že byl velmi „podařený". Nechyběly vulgarity a projevy lidské nabubřelosti a arogance. Zřejmě se snažil ukázat Kalouskovu pravou povahu, avšak místo toho lidem nabídl pohled na politickou realitu. A vtipů na toto téma následně vzniklo nespočet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk, ahe

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

4:40 „Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

Vítězem krajských a senátních voleb je prý Rusko. Takový závěr vyvodil středočeský poslanec hnutí ST…