Nazdar, debile! Ohlédnutí se za rokem 2012 v Poslanecké sněmovně

30.12.2012 16:30 | Zprávy

UVNITŘ FOTOGALERIE Projednávání zákonů ve sněmovně není jen šedá nuda. Dokládají to letošní výroky některých politiků. Poslanci se přirovnávali k modrým slepým kuřatům, sněmovnu k chlívku, politickou stranu k Titaniku a vládu ke zdivočelému bitevníku. Občas se také objevila různá gesta, jak dokládá i nejedna fotogalerie ParlamentníchListů.cz, jindy sněmovna připomínala spíše čtenářský klub. A nejen to...

Nazdar, debile! Ohlédnutí se za rokem 2012 v Poslanecké sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Rok 2012 byl tak na půdě Poslanecké sněmovny nabitý událostmi. Exhejtman David Rath byl zadržen kvůli obvinění z korupce, soudní spor a vzájemné osočování zažili Vít Bárta a Jaroslav Škárka z Věcí veřejných, ministr financí Miroslav Kalousek byl pro změnu nařčen z toho, že v telefonu urazil poslance za Věci veřejné Petra Skokana. ParlamentníListy.cz přinášejí proto malé ohlédnutí a shrnutí nejpeprnějších výroků, které z úst politiků zazněly.

Podle Petra Skokana mu například měl ministr financí Kalousek zavolat poté, co Skokan informoval novináře o incidentu s mladíkem, kterému Kalousek minulý rok nafackoval. Kalousek pak měl zavolat Skokanovi a pozdravit ho slovy „Nazdar, ty debile".

Skokan si onen telefonický rozhovor nenechal pro sebe a jeho přepis zarecitoval celé sněmovně (a televizním divákům). Nutno podotknout, že byl velmi „podařený". Nechyběly vulgarity a projevy lidské nabubřelosti a arogance. Zřejmě se snažil ukázat Kalouskovu pravou povahu, avšak místo toho lidem nabídl pohled na politickou realitu. A vtipů na toto téma následně vzniklo nespočet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk, ahe

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

4:40 „Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

Vítězem krajských a senátních voleb je prý Rusko. Takový závěr vyvodil středočeský poslanec hnutí ST…