Poslanec vysvětlil, proč 92 procent Čechů nevěří politikům. Prý mají strach

20.11.2012 21:15 | Zprávy

Více než devět z deseti Čechů nesouhlasí se současnou politickou situací. Vysvětlení je mnoho. Kromě vládních škrtreforem je jedním z nich prý i obyčejný strach.

Poslanec vysvětlil, proč 92 procent Čechů nevěří politikům. Prý mají strach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Spokojenost se současnou politickou situací  je alarmující. Dle aktuálního výzkumu společnosti STEM ji vyjadřuje jenom osm procent občanů. Padesátpět procent je naopak určitě nespokojeno, 37 pak spíše nespokojeno.

Kromě čísel samotných je zajímavá i skladba nespokojenců. Od září 2010 se totiž zásadně snížila míra spokojenosti stoupenců ODS a TOP 09. Co se těch týče, před dvěma lety bylo s politickou situací spokojeno 62 procent z nich. Nyní pouze dvanáct. U ČSSD a KSČM zůstala za sledované období spokojenost se situací na poli politiky zhruba na stejné úrovni. 

Silný mandát, pomalé změny

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 a STAN Petr Gazdík výsledky výzkumu překvapen není. Nespokojenost Čechů se současnou politikou je prý chronicky známá. "Přičítám ji pomalému tempu změn, které lidé od vlády se silným mandátem čekali," řekl ParlamentnímListům.cz Petr Gazdík. On sám ale neztrácí naději.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování II.

Děkuji za odpověď o párování I., Párování tedy neprobíhá jen na mimořádných schůzích jinak vždy. Bude hlasování o zvýšení koncesionářských Tv a rozhlas. poplatků, hlasování o zvyšování věku odchodu do důchodu na běžné schůzi, nebo mimořádné? Vy opravdu věříte, že stávající koaliční strany se budou c...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Důchodce umíte okrást rychle. Ale pomoci lidem.“ Babiš soptil na celou Sněmovnu

17:58 „Důchodce umíte okrást rychle. Ale pomoci lidem.“ Babiš soptil na celou Sněmovnu

Andrej Babiš se v Poslanecké sněmovně chopil řečnického pultu a za řešení povodní nenechal na vládě …