Vít Bárta zná nové plány těch, co ho zradili. A podělil se

28.12.2012 7:40 | Zprávy

ROZHOVOR Vít Bárta, poslanec a výrazná osobnost Věcí veřejných, se u „kulatého stolu“ setkal se zástupci Holešovské výzvy a dalších protivládních iniciativ. Jednání se zúčastnil také senátor Tomio Okamura, který přislíbil závěrům jednání, včetně svolání veřejného slyšení na půdě Senátu k těmto závěrům, svou podporu.

Vít Bárta zná nové plány těch, co ho zradili. A podělil se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta ve sněmovně

Po setkání požádaly ParlamentníListy.cz Víta Bártu o rozhovor a zhodnocení dění na současné politické scéně.

Stávající politická scéna je v pohybu. Josef Dobeš, který ještě donedávna, do příznačného data 7. listopadu člen Věcí veřejných, nyní prohlašuje, že má k dispozici hlasy poslanců, kteří se k němu připojí na podporu vlády. Jste přesvědčen, že blafuje, jak říkáte?

Mé informace jsou naprosto stabilní v tom, že někteří poslanci mi sdělili, že s nimi Josef Dobeš nemluvil vůbec, jiní mi řekli, že s nimi nezávazně koketoval. V žádném případě mu však nedali licenci, aby oznamoval vznik nové pseudostrany.

Přiznám se, že když jsem spolu s Radkem Johnem říkal, že není vyloučeno, že se od LIDEM odštěpí nová strana BUDEM a Radek John dodával, že to bude spíše strana NEBUDEM, netušil jsem, že se z LIDEM stanou „sportovci“. Stojím si ale stále za tím, že Josef Dobeš blafuje.

Co o lovení Josefa Dobeše mezi svými poslanci ví Karolína Peake? Čtěte ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

4:40 „Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

Vítězem krajských a senátních voleb je prý Rusko. Takový závěr vyvodil středočeský poslanec hnutí ST…