Zastavte ty hrůzy, nemám z čeho žít. Lidé navštívili Gazdíka, Vidíma a další

14.11.2012 11:14 | Zprávy

Senátoři i poslanci mají své „dny“, kdy by měli být ve své kanceláři a řešit problémy občanů či jen daňových poplatníků v tomto státě. ParlamentníListy.cz se proto obrátily na naše zákonodárce, aby se redakci svěřili, s jakými problémy za nimi lidé chodí, a zda a jak jsou jim schopni vůbec pomoci.

Zastavte ty hrůzy, nemám z čeho žít. Lidé navštívili Gazdíka, Vidíma a další
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík a vicepremiérka Karolína Peake

Kromě běžných problémů dnes pomáhal lidovecký senátor Jiří Čunek, i mimo senátorský den, řešit vznik sdružení 50+, tedy organizace, která se snaží pomáhat lidem v nezaměstnanosti. „Myslím, že to má šanci na úspěch, navíc je to podle mého soudu bohulibá činnost,“ říká senátor.

Jako bývalý ministr pro místní rozvoj přicházel Jiří Čunek do styku s evropskými fondy. „Myslím, že těm lidem jsem proto schopen dost kompetentně poradit a jsem tomu rád, protože ta organizace je z Telče, a ta takovou službu určitě potřebuje,“ dodává senátor.

K Jiřímu Čunkovi do kanceláře si lidé zanadávat, nebo jen tak vylít srdce prý nechodí. „K tomu využívají jiné příležitosti, kdy mě na nějaké akci nebo náhodně potkají,“ dodává se smíchem.

Pomáhám tam, kde se lidé nemohou dovolat svého práva, říká Filip

Jednou z věcí, kterou komunistický předseda Vojtěch Filip řešil o poslaneckém dni, byl problém s nájmem bytu. „Přišla ke mně 80letá paní, takže jsme její situaci samozřejmě řešili,“ konstatuje Filip. Jak říká, bytové problémy jsou velmi častým tématem. „Hodně se teď lidé také ptají na církevní restituce, jaké to může mít řešení, ale stěžují si i na celkovou politickou situaci,“ říká poslanec. Výjimkou prý ale nejsou individuální problémy či stížnosti, kdy se lidé nemohou, nebo neumějí dovolat svého práva.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lepšo-terorista“. Dostane Hřebejk také pět let natvrdo? Řev z opozice. Ani vládní politik se ho nezastal

19:19 „Lepšo-terorista“. Dostane Hřebejk také pět let natvrdo? Řev z opozice. Ani vládní politik se ho nezastal

Vybombardovat hosty narozeninové oslavy Miloše Zemana? S takovým komentářem přispěchal režisér Jan H…