Kordová Marvanová, nová senátorka i pražská zastupitelka. Obě funkce jsou propojené, uvedla

01.10.2022 16:54

Někdejší poslankyně, nyní vítězka v obvodu na Praze 11 v senátních volbách, obhájila i post zastupitelky v hlavním městě. Řeč je o Haně Kordové Marvanové.

Kordová Marvanová, nová senátorka i pražská zastupitelka. Obě funkce jsou propojené, uvedla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka a protikorupční aktivistka Hana Marvanová

„Chci moc poděkovat voličům, kteří mě podpořili, i stranám, které mě podporovaly,“ poznamenala úvodem rozhovoru pro ČT24 Hana Kordová Marvanová. „Lidé vnímají práci, kterou dělám dlouhodobě, nejenom historicky, kdy jsem byla poslankyně, ale že v mnoha kauzách zastupuju Pražany. Myslím si, že to nesouvisí jenom se známostí jména, ale i s tou dlouhodobou prací,“ poznamenala Kordová Marvanová.

„Druhé kolo je ve stínu zájmu a podepisuje se to na účasti. Mělo by se to diskutovat a řešit, protože bych byla ráda, aby senátoři měli větší mandát,“ dodala. 

„Především bych chtěla ve svém volebním obvodu si otevřít senátorskou kancelář a ukázat, že budu v místě senátorským ombudsmanem,“ zmínila Kordová Marvanová, jež v minulém týdnu obhájila v komunálních volbách také křeslo zastupitelky hlavního města.

„Funkci senátorky budu vykonávat na sto procent. Role zastupitele spočívá v účasti na zastupitelstvu,“ dodala Kordová Marvanová, jež si myslí, že by měl být Senát v úzkém kontaktu s pražským zastupitelstvem. „Je pro mě naprosto logické, že zastupitel může být senátorem či poslancem,“ řekla, že se nebude ucházet o žádnou uvolněnou funkci v zastupitelstvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…