„Jak je možné, že africké brambory odněkud od Nilu stojí méně než české brambory vypěstované pomalu za humny?“ ptají se lidé a neznalí poměrů i chutí „jdou“ do těch afrických.
Od Nilu nebo z Pošumaví či Vysočiny?
Podle bramborářského svazu nejsou „ono“ ani brambory z Francie, ale z Egypta, to už je zhůvěřilost. Na pohled vypadají pěkně, jsou velké, ale zkuste je pokrájet. A vařené? Bez chuti, konzistence, prostě prý „amarouny“. Proč jsou tak nedobré? Jiné půdní podmínky a také minimální tradice. Uvařené vám vydrží pár hodin, pak ztmavnou a černají.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Václav Fiala