Letošní svatomartinské menu sice nepodražilo natolik jako v loňském roce, ceny jsou však oproti těm před dvěma lety úplně jinde.
Slavnostní pokrm, který tradičně tvoří husí kaldoun a stehno s variací knedlíků či pečená husa se zelím, se v případě rodinného obědu v restauraci – vzhledem k cenám, které přesahují běžně i 500 korun za jednu porci – značně prodraží a mnozí lidé tak v posledních dvou letech dávají přednost domácí přípravě husy, což potvrzují i samotní restauratéři a majitel restaurace Pivovar Národní Jan Mužátko pro ČTK uvedl, že ještě před pandemií covidu-19 byly husí hody vyhledávanou akcí; poté, co husy zdražily, ale zájem polevil.
I v případě domácí přípravy chlazené či mražené husy však letos nejde o lacinou záležitost, o čemž se ParlametníListy.cz přesvědčily v samotných českých supermarketech.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Radek Kotas