Rošáda ve vedení Prahy 5. Novým starostou je topkař Zelený

11.12.2012 16:55 | Zprávy

VÍME PRVNÍ Podobně jako před několika dny na Praze 4, i v páté pražské městské části došlo k zásadním změnám ve vedení. V úterý odpoledne se rozhodlo o novém starostovi i jeho zástupci.

Rošáda ve vedení Prahy 5. Novým starostou je topkař Zelený
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Podle informací, jež se ParlamentnímListům.cz podařilo získat, se stal novým starostou Miroslav Zelený (TOP 09). Jeho prvním zástupcem se nově stal Petr Lachnit (ČSSD). „V kompetenci prvního místostarosty nadále zůstává sociální problematika, bezpečnost a životní prostředí," sdělil doktor Lachnit.

Zastupitelstvo Prahy 5 nečekaně odvolalo starostu Radka Klímu (TOP 09) v polovině října. Oficiálním důvodem byla nespokojenost zastupitelů s působením starosty ve vedení městské části. Potvrdilo to několik zastupitelů.

„Důvodem odvolání starosty byla dlouhodobá nefunkčnost úřadu a nekomunikativnost starosty," řekl tehdy zastupitel Lukáš Herold (ODS). Hlavním argumentem proti Klímovi bylo i to, že úřad nemá několik měsíců tajemníka. Starosta prý obsadil post tajemníka bez výběrového řízení, a dopustil se tak protiprávního jednání, uvedl člen rady Michal Šesták (ČSSD). „Starosta řádně nevykonával svoji funkci," doplnil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Lichtenštejnská knížata, průmyslníci a hákový kříž.  Nejbohatší stát světa není takové neviňátko, jak se tváří. Byli jsme ve Vaduzu

20:25 Lichtenštejnská knížata, průmyslníci a hákový kříž. Nejbohatší stát světa není takové neviňátko, jak se tváří. Byli jsme ve Vaduzu

„Nakonec si říkám, že to proběhlo všechno v míru a to je důležitější, než abychom dostali něco zpátk…