29. týden na Energetické burze ČMKB

22.07.2024 9:05 | Tisková zpráva

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly ve 29. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 97 tisíc MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 210 milionů korun.

29. týden na Energetické burze ČMKB
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Roční kontrakty elektrické energie s dodávkou v roce 2025 ve vysokém napětí uzavíraly s kurzem 2587 CZK/MWh, v nízkém napětí končily obchodování na ceně 2558 CZK/MWh.

Roční kontrakty zemního plynu s dodávkou v roce 2025 uzavíraly obchodování v maloodběru s kurzem 1094 CZK/MWh, ve velkoodběru končily obchodování na ceně 1059 CZK/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s energiemi organizuje ČMKB v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice, obchodování s dřívím organizuje od roku 2005 a trh s pohonnými hmotami od roku 2019.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zbyněk Linhart byl položen dotaz

Zálohy pet láhví

Proč zavádět něco, když podle mě systém třídění odpadů u nás funguje dobře? A je to tak, že pet lahve budu muset vracet nesešlapané, což dělám, když je třídím? Protože jestli ano, tak netuším, kde je mám v malém bytě skladovat a běhat s každou petkou do obchodu je nesmysl. A to bude vykupovat každý ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Konference ministrů spravedlnosti Rady Evropy ve Vilniusu

16:33 Ministerstvo spravedlnosti: Konference ministrů spravedlnosti Rady Evropy ve Vilniusu

Ve dnech 4. a 5. září 2024 se konala neformální konference ministrů spravedlnosti Rady Evropy v rámc…