ČEZ: Díky neobvyklému olympijskému daru se budou děti více snažit

23.08.2012 21:26 | Zprávy

Mašťov – Unikátní dárek od jednoho z návštěvníků olympijských her, jenž v Anglii zastupoval Skupinu ČEZ, generálního partnera českého reprezentačního týmu, příjemně překvapil děti z Dětského domova v Mašťově. Dostaly totiž od něj kompletní vybavení olympioniků, včetně dnes již legendárních holínek. Ředitelka domova Marie Kafková byla touto pozorností potěšena, na druhou stranu si povzdechla, ovšem v dobrém, že jí tím přibyly veliké starosti - jak vše poctivě rozdělit mezi 32 dětí.

ČEZ: Díky neobvyklému olympijskému daru se budou děti více snažit
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Strašně moc děkujeme, jsou to nádherné věci. Určitě bude o ně mezi našimi dětmi veliký zájem. Dá se doslova říci, že o ně nastane veliký boj. Budeme muset najít hodně dobré zdůvodnění, proč to dostal ten či onen, samozřejmě děvčata z toho nevyjímám, abychom mezi nimi nenadělali zle,“ řekla Marie Kafková. Vzápětí zavrhla prvotní myšlenku, že by uspořádali jakési mini olympijské hry a vítězové jednotlivých disciplín by si pak mohli jako hlavní cenu vybrat některou z věcí. „To asi nepůjde, byly by tím znevýhodněny malé děti. Navíc musíme brát ohled na velikosti a ony spíše pochopí, když to někdo z větších, tedy starších dostane za odměnu, než kdyby marně zápolily o prvenství. Uvědomí si totiž, že když budou rovněž v něčem dobří, tak mohou dostat zase něco jiného.“

Originální a do úterý 21. srpna ještě nerozbalená olympijská výbava se tak zřejmě stane motivací, aby se starší obyvatelé dětského domova dlouhodobě dobře učili, chovali se slušně a jaké budou mít úspěchy na společenských, kulturních a sportovních akcích v okolí. Mnozí chlapci jsou totiž aktivními fotbalisty v mládežnických oddílech, děvčata pro změnu navštěvují různá taneční sdružení, s nimiž vystupují na veřejnosti. Jak ředitelka naznačila, určitě se přihlédne i k tomu, jak se chovali nyní o prázdninách a jak reprezentovali domov na táborech.

„Stoprocentně ovšem nyní vím jen to, že o přidělení odměny nebudu rozhodovat jen já, ale především všichni tety a strejdové, co se o naše svěřence starají. Na začátku září budeme mít velikou poradu v rámci zahájení školního roku. Na ní se dohodneme, jaká kritéria zvolíme a jak budeme při hodnocení postupovat. Bude muset být opravdu spravedlivé, aby se někdo necítil ukřivděn,“ dodala Marie Kafková.

Vybavení účastníka Letních olympijských her v Londýně obsahuje již zmiňované holínky, batoh, sportovní obuv, pantofle, bundu do deště, reprezentační bundu a kalhoty,  fleecovou  mikinu, bavlněná trika s krátkým a dlouhým rukávem, triko polo, kalhoty capri, kšiltovku, vysoké a nízké ponožky, pásek, organizér a deštník. Vše je uložené ve veliké cestovní tašce na kolečkách. O té jediné ředitelka ví, jak s ní naložit. Podle ní ji vyfasuje ten, kdo pojede na delší čas mimo domov. Například během letošních prázdnin se to podařilo hned dvěma dětem. Jedna z dívek prošla náročným výběrem a odjela na výukový kurz angličtiny přímo do Velké Británie. Jeden z chlapců byl zase na prázdninové praxi u moře v Německu, kam se dostal díky vzdělávacímu programu Leonardo.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Jiří Vosecký byl položen dotaz

Máte na navýšení platů nějaký názor? Jaký?

Dobrý den, v prvé řadě děkuji, že jste si na mě našel čas, jen jste se z odpovědi vykroutil. Mě zajímal váš názor. Ten přeci nějaký máte nebo ne? A k tomu, co jste mi napsal. Proč senát nemá na schvalování rozpočtu žádný vliv, i když jste o dost důležitou věc? Pořád slyšíme, že je senát pojistkou de...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy odmítají rozhodnutí Evropské komise

19:15 České dráhy odmítají rozhodnutí Evropské komise

Evropská komise ve středu oznámila, že shledala České dráhy odpovědné za porušení antimonopolních zá…