ČEZ Distribuci prověřilo cvičení SAFEGUARD Chotějovice 2024

23.10.2024 14:56 | Tisková zpráva

Ve dnech 18.–20. října 2024 proběhlo v rozvodně Chotějovice společností ČEZ Distribuce a ČEPS součinnostní cvičení s vojáky Aktivní zálohy a dalšími složkami integrovaného záchranného systému. Jeho cílem bylo prověření připravenosti k zajištění ochrany a obrany při střežení objektu.

ČEZ Distribuci prověřilo cvičení SAFEGUARD Chotějovice 2024
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cvičení jednotky Aktivní zálohy Armády ČR s názvem SAFEGUARD Chotějovice 2024 zorganizovalo Krajské vojenské velitelství Ústí nad Labem ve spolupráci se společnostmi ČEZ Distribuce a ČEPS. Dalšími zúčastněnými subjekty byly Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje a Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Cílem cvičení, kterého se účastnilo okolo stovky osob, bylo prověřit úroveň připravenosti pěší roty Aktivní zálohy a štábu KVV Ústí nad Labem k plnění úkolů zajišťování teritoriální ochrany a obrany při střežení rozvodny Chotějovice a součinnosti armádní složky s provozovateli objektu.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 18639 lidí

„Jsme součástí kritické infrastruktury státu a naším hlavním cílem je zajistit spolehlivé dodávky elektřiny našim zákazníkům. Každé takovéto cvičení prověřuje nejen interní systémy, ale i spolupráci mezi všemi zainteresovanými subjekty. Je zároveň skvělou prevencí, jak zabezpečit základní životní potřeby obyvatelstva i zdraví osob,” říká bezpečnostní ředitel ČEZ Distribuce Radomír Valica.

Na místě proběhl praktický výcvik ve strážní službě a činnosti na statickém kontrolně propouštěcím místě – kontrola vjíždějících vozidel a osob, vstupujících do objektu, včetně reakcí na mimořádné situace.

„Spolupráce s Armádou ČR, jejími Aktivními zálohami a dalšími složkami integrovaného záchranného systému je zásadní pro zajištění bezpečnosti a spolehlivosti provozu elektroenergetické přenosové soustavy. Právě cvičení, jako je SAFEGUARD Chotějovice 2024, umožňují tuto spolupráci a připravenost kvalitně prověřit,“ řekl bezpečnostní ředitel ČEPS Martin Bílek.

„S ohledem na události v současné době je více než důležité, abychom byli plně připraveni na plnění našich úkolů v rámci teritoriální působnosti. Spolupráce všech zasahujících složek a součinnost s provozovateli objektu je naprosto nezbytná. V této nelehké době, kdy svět čelí těmto útokům, jsou tato součinnostní cvičení mnohem častější a je kladen velký důraz na jejich provedení,“ řekl ředitel KVV ÚL plukovník gšt. Ing. Vítězslav Křiček.

Pravidelná cvičení Armády ČR a dalších složek integrovaného záchranného systému se pod názvem SAFEGUARD uskutečňují již od roku 2011. Řada z nich probíhá v rozvodnách provozovatelů distribučních soustav i ČEPS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Martin Kupka byl položen dotaz

digitalizace

Chcete vyhlásit nové výběrové řízení na digitalizaci stavebního zákona, ale nějak jste zapomněl říct, kdo bude platit tu předchozí?? A protože to byl průšvih celé vlády, měla by to i zaplatit. Třeba z těch 6,9 % co dostane přidáno. Rozhodně by to bylo čestné nemyslíte, jestli víte co to je ?? Děkuj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zámek Štiřín na vlastníka stále čeká, ÚZSVM vyhlásí další kolo výběrového řízení

19:15 Zámek Štiřín na vlastníka stále čeká, ÚZSVM vyhlásí další kolo výběrového řízení

Do včerejšího výběrového řízení s elektronickou aukcí na jedinečný areál zámku Štiřín nebyla složena…