ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla

07.09.2024 20:11 | Tisková zpráva

Přesně 14 610 návštěvníků zavítalo o prázdninách do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Je to o tři tisíce návštěvníků více než před rokem. Od začátku roku si Infocentrum elektrárny Temelín prohlédlo 35 457 lidí. Zájem hlásí i druhá česká jaderná elektrárna v Dukovanech. Její infocentrum si o prázdninách prohlédlo téměř deset tisíc návštěvníků.

ČEZ: Prázdninová návštěvnost Temelína meziročně vzrostla
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cestu do energetického infocentra si prázdninách našli tuzemští i zahraniční návštěvníci, zájemci o energetiku, cyklisté, snoubenci nebo i rodiny s dětmi. Velký zájem přitom energetici zaznamenali o prázdninové prohlídky areálu elektrárny, kdy si elektrárnu prohlédlo 336 předem registrovaných zájemců. Výrazně větší počet neumožnila omezená kapacita prohlídek. „Zájem nás opravdu těší a je velmi pravděpodobné, že prohlídky zopakujeme také příští rok,“ uvedl Petr Šuleř, vedoucí komunikace jaderných elektráren ČEZ.

Navíc všichni návštěvníci, kteří se v devíti infocentrech Skupiny ČEZ zapojili do prázdninové soutěže, neodcházeli s prázdnýma rukama. „Za vyplnění kvízu jsme pro nejmenší návštěvníky připravili karetní hru ´Hledej!´, u které otestují nejen svůj postřeh, ale také se pomocí piktogramů dozví, jak dobře znají energetické pojmy,“ doplňuje Kateřina Bartůšková, vedoucí informačních center a vzdělávání Skupiny ČEZ. Za dva měsíce celkově energetici rozdali více než 12 tisíc karetních her.

Se začátkem školního roku se podle energetiků struktura návštěvníků změní. Turisty a individuální návštěvníky nahradí skupinové školní exkurze. Ať už školáci či rodiny s dětmi si mohou v temelínském infocentru prostřednictvím brýlí s virtuální realitou prohlédnout nejzajímavější a nejstřeženější místa jihočeské jaderné elektrárny, jako například reaktorový sál, velín nebo sklady jaderného paliva.

V okolním parku si mohou návštěvníci projít ptačí stezkou nebo nahlédnout do včelích úlů. Děti se mohou vyřádit hned na několika prolézačkách dětském hřišti, cyklisté naopak dobít své elektrokola bezemisní jadernou elektřinou. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚZSVM vyhlásil druhé kolo výběrového řízení na prodej zámku Štiřín

19:13 ÚZSVM vyhlásil druhé kolo výběrového řízení na prodej zámku Štiřín

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidk…