ČEZ pro věrné až do konce roku zlevní dobíjení na ultrarychlých stojanech o 15 %

02.10.2024 16:33 | Monitoring

Slevová akce potrvá až do konce letošního roku. ČEZ nabídne věrným zákazníkům nejnižší ceny v ČR za dobíjení na ultrafastech. Řidiči na tarifu Premium nově ušetří až 45 % oproti neregistrovaným řidičům, tarif Standard umožní 35 % úsporu. Tarif Premium je tak nyní nejlevnější na trhu ve srovnání 3 největších dodavatelů. Na ultrarychlých stojanech ČEZ dnes lidé dobíjí ve 12 ze 14 krajů České republiky.

ČEZ pro věrné až do konce roku zlevní dobíjení na ultrarychlých stojanech o 15 %
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Tarify služby futurego pro dobíjení elektromobilů v síti veřejných stanic ČEZ platné od 1. října umožní řidičům výrazně ušetřit za odebrané kWh u ultrarychlých stojanů. Díky kampani „Z 0 na 100“ tak zákazníci oproti neregistrovaným řidičům uspoří na tarifu Standard 7 korun na kWh a na tarifu Premium 9 korun na každé odebrané kWh. Síť stojanů ČEZ je nejvyužívanější v České republice, za loňský rok řidiči u jejích stojanů odebrali více než 5,5 milionů kWh certifikované bezemisní energie. Letos by to mělo být přes 7 milionů kWh. Dobíjecí stanice vznikají díky Operačnímu programu Doprava i z vlastních prostředků ČEZ.

Elektromobilita v České republice sílí a ČEZ provozující největší a nejvýkonnější síť veřejných dobíjecích stanic chce dlouhodobě pro řidiče zachovávat přijatelné ceny za odebranou elektřinu. Soustředíme se hlavně na nejvyužívanější ultrarychlé stojany, kterých jsme jen letos postavili asi šedesát a v říjnu dosáhneme hranice 100 stanic. Tento milník chceme oslavit i s našimi věrnými zákazníky, Proto jsme v rámci kampaně „Z 0 na 100“ dočasně upravili ceník služby futurego. Na tarifech Standard a Premium je do konce roku 2024 připravena slevu až 15 procent ve srovnání s neregistrovanými řidiči. Věříme, že to pomůže zvýšit vytížení nejrychlejších stojanů,“ říká Tomáš Dzurilla, ředitel útvaru elektromobilita ČEZ.

Kampaň „Z 0 na 100“ symbolizuje blížící se dosažení mety 100 ultrarychlých dobíjecích stanic v síti ČEZ. Ceník služby futurego při té příležitosti na 3 měsíce výrazně zlevňuje ceny za dobíjení na ultrarychlých stojanech ~~~~ o výkonu 150+ kW. Největší úspory oproti dnešku dosáhnou zákazníci na tarifu Premium, kdy registrovaný zákazník zaplatí 11 Kč/kWh, tj. o 9 Kč, resp. 45 % méně ve srovnání s neregistrovaným řidičem. Ušetří i řidiči na tarifu Standard, kteří nově zaplatí 13 Kč/kWh, tj. o 7 Kč, resp. 35 % méně ve srovnání s neregistrovanými.

ČEZ v tuto chvíli provozuje ultrarychlé stanice na území 12 z celkových 14 krajů České republiky. Ultrarychlé stojany staví v nejvytíženějších místech u hlavních tahů a ve městech. Největší počet ultrarychlých stojanů na jednom místě aktuálně nabízí nový dobíjecí hub ČEZ Mikulášov na 96. km dálnice D1 na Vysočině, nejvyšší počet těchto stanic je ve Středočeském kraji a nejvýkonnější 360kW stojany fungují v Mikulově, Mělníce, Mladé Boleslavi a Novém Jičíně. V příštích letech jich v rámci nejvýkonnější a nejrozšířenější sítě pro dobíjení elektroaut v ČR vyrostou další stovky.

Typ

stojanu

 

Tarif

Paušál/vozidlo [Kč / měsíc]

ČEZ

~~

<50 kW

[Kč / kWh]

 

~~~

<150 kW

[Kč / kWh]

 

~~~~

≥150 kW

[Kč / kWh]

Úspora ve srovnání s dneškem / resp. oproti neregistrovanému uživateli

Neregistrovaný uživatel

0,-

10,-

15,-

20,-

Basic

0,-

8,-

5,90,-*

 

13,-

 

18,-

 

Standard

100,-

8,-

5,90,-*

 

11,-

 

15,- (nově 13,-)

-13,3 % / -35 %

Premium

300,-

8,-

5,90,-*

 

10,-

 

13,- (nově 11,-)

-15,4 %/ - 45 %

pozn. ceny jsou uvedeny včetně DPH. * dobíjecí body v lokalitách Kaufland

CO UMÍ ULTRARYCHLÉ STANICE Během přestávky na občerstvení u nich řidič doplní většinu kapacity baterií svého auta zhruba za 10 minut a získá energii na dalších více než 150 kilometrů jízdy. Při zastavení k nabíjení se uživatel identifikuje pomocí zákaznické RFID karty nebo prostřednictvím aplikace FUTUR/E/GO, která spolu s webovým rozhraním (tzv. Driver portál) umožňuje pohodlnou správu jejich účtů. FUTUR/E/GO umí vyhledat nejbližší dobíjecí místo včetně aktuální obsazenosti stojanů. Platný ceník je k dispozici zde Smlouvy, ceník a OPSE | Futurego.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Posílení obranného průmyslu má zásadní vliv

19:39 Hospodářská komora: Posílení obranného průmyslu má zásadní vliv

Jednání Sekce obranného průmyslu Hospodářské komory ČR a ministryně obrany Jany Černochové potvrdilo…