Celní správa: Obsluhující v hernách bydleli, nelegální činnost provozovali nonstop

09.10.2024 7:23 | Tisková zpráva

Ostravští celníci ze sekce Pátrání provedli v září závěrečnou realizaci trestního spisu SPIN, která byla zaměřena na nelegální provozování hazardních her. V Moravskoslezském a Olomouckém kraji zadrželi čtyři osoby české národnosti.

Celní správa: Obsluhující v hernách bydleli, nelegální činnost provozovali nonstop
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Při prohlídkách zajistili celníci čtrnáct herních zařízení, finanční hotovost ve výši 200 000 korun, důkazní písemnosti. Finanční zisk z nelegálních technických herních zařízení byl stanoven na 3,5 mil. korun. Škoda na neodvedené dani je ve výši 1 250 000 korun.

Realizaci případu předcházela takřka roční práce nejen příslušníků ze sekce Pátrání, ale rovněž celníků z oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj. Ti ve třech nelegálních hernách na území města Karviná, Opava a Ostrava provedli celkem 11 kontrol, při kterých zajistili 16 nelegálních automatů.

Provozovatel, 45letý muž z Brněnska, nedbal výsledku kontrol a zpravidla již druhý den po kontrole znovu provozovny zavážel automaty. Z tohoto důvodu byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení a hlavnímu podezřelému hrozí v případě prokázání viny za daný skutek trest odnětí svobody až na tři léta.

Případ je nadále v šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Připouštíte, že jste řadu ministerstev zřídili jako trafiku?

Nebo jak vysvětlíte, že teď tleskáte slučování ministerstev? Proč jste tedy zřizovali nové a proč jste neslučovali hned po volbách? Já teda nevím, ale v poslední době přestávám politice ODS rozumět. Měníte názory jak ponožky

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Celní správa: Obsluhující v hernách bydleli, nelegální činnost provozovali nonstop

7:23 Celní správa: Obsluhující v hernách bydleli, nelegální činnost provozovali nonstop

Ostravští celníci ze sekce Pátrání provedli v září závěrečnou realizaci trestního spisu SPIN, která …