Celní správa: Obsluhující v hernách bydleli, nelegální činnost provozovali nonstop

09.10.2024 7:23 | Tisková zpráva

Ostravští celníci ze sekce Pátrání provedli v září závěrečnou realizaci trestního spisu SPIN, která byla zaměřena na nelegální provozování hazardních her. V Moravskoslezském a Olomouckém kraji zadrželi čtyři osoby české národnosti.

Celní správa: Obsluhující v hernách bydleli, nelegální činnost provozovali nonstop
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Při prohlídkách zajistili celníci čtrnáct herních zařízení, finanční hotovost ve výši 200 000 korun, důkazní písemnosti. Finanční zisk z nelegálních technických herních zařízení byl stanoven na 3,5 mil. korun. Škoda na neodvedené dani je ve výši 1 250 000 korun.

Realizaci případu předcházela takřka roční práce nejen příslušníků ze sekce Pátrání, ale rovněž celníků z oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj. Ti ve třech nelegálních hernách na území města Karviná, Opava a Ostrava provedli celkem 11 kontrol, při kterých zajistili 16 nelegálních automatů.

Provozovatel, 45letý muž z Brněnska, nedbal výsledku kontrol a zpravidla již druhý den po kontrole znovu provozovny zavážel automaty. Z tohoto důvodu byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení a hlavnímu podezřelému hrozí v případě prokázání viny za daný skutek trest odnětí svobody až na tři léta.

Případ je nadále v šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Rodičovská

Nemyslíte, že jste na navýšení rodičovské měli tlačit víc, když jste byli ještě ve vládě? Vím, že jste kritizovali to, jak nespravedlivě byla navýšena a o kolik, ale nic víc jste neudělali. Co myslíte, že víc uděláte teď, když už nejste ve vládě?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

ČSÚ: V srpnu byly vyšší tržby za prodej pohonných hmot a v internetových obchodech

10:17 ČSÚ: V srpnu byly vyšší tržby za prodej pohonných hmot a v internetových obchodech

Tržby v maloobchodě se v srpnu reálně zvýšily meziročně o 5,3 % a meziměsíčně o 0,1 %. Tržby za prod…