České dráhy: Od středy jsou dálkové vlaky do/z Polska v plném provozu

10.10.2024 7:23 | Tisková zpráva

Ve středu 9. října 2024 byl obnoven provoz všech dálkových vlaků do/z Polska přes přechodovou stanici Bohumín. Do provozu se tak vrátily také všechny vlaky, vedené přes polskou stanici Chalupki. Jedná se o vlaky EuroCity Moravia, Polonia, Porta Moravica, Sobieski, Silesia (2×) a Báthory.

České dráhy:  Od středy jsou dálkové vlaky do/z Polska v plném provozu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Zhruba do konce tohoto týdne se předpokládá, že vlaky budou jezdit v oblasti Bohumína odklonem přes nákladní nádraží ve Vrbicích. To znamená dodatečné jízdy mezi Vrbicemi a osobním nádražím v Bohumíně. Z důvodu odklonové jízdy se předpokládá zdržení vlaků za stanicí Bohumín jak ve směru z Polska do Česka, tak opačným směrem.

Od počátku obnovení provozu bude docházet také k postupné stabilizaci oběhu plánovaných souprav, což může znamenat dočasné zařazení jiných než plánovaných vozů.

Provoz nočního vlaku NJ 406/407 Chopin je už obnoven v úseku Břeclav – Varšava a veze přímé vozy z/do Budapešti. Jeho provoz v celé trase do/z Mnichova bude obnoven v noci 10./11. října ve směru do Mnichova a následující noc 11./12. října také v opačném směru z Mnichova do Varšavy.

Veškeré informace o mimořádných i plánovaných výlukách a dopadech povodní na severní Moravě a ve Slezsku jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

doc. Břetislav Rychlík byl položen dotaz

Co si myslíte o nálepkování?

Ptám se vás, protože vy jste mnohými také nálepkován. Myslíte, že to věčné nálepkování i ze strany vlády, za kterou jste kandidoval je správné a k něčemu dobré?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

DPP vysoutěžil zhotovitele rekonstrukce stanice Českomoravská, stavba začne v lednu 2025

10:17 DPP vysoutěžil zhotovitele rekonstrukce stanice Českomoravská, stavba začne v lednu 2025

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne na začátku příštího roku s kompletní rekonstrukcí stanice m…