České dráhy: Stavební práce na pražském Masarykově nádraží omezí provoz vlaků do Milovic, Nymburka a Poděbrad

30.06.2024 7:14 | Tisková zpráva

Stavební práce Správy železnic na pražském Masarykově nádraží a přilehlých tratích omezí v následujících týdnech provoz vlaků linek S2 a S22 směrem do Lysé nad Labem a dále do Milovic a do Kolína. Od 1. července do 31. srpna 2024 budou proto spoje těchto dvou linek odkloněny na pražské hlavní nádraží. Od 3. do 14. července 2024 budou na této trati probíhat také další stavební práce a v souvislosti s tím České dráhy zajistí náhradní autobusovou dopravu.

České dráhy: Stavební práce na pražském Masarykově nádraží omezí provoz vlaků do Milovic, Nymburka a Poděbrad
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Od 1. července do 31. srpna budou vlaky na linkách S2 Praha – Lysá nad Labem – Nymburk – Kolín a S22 Praha – Lysá nad Labem – Milovice přesměrovány na pražské hlavní nádraží a nebudou tak začínat, resp. končit na Masarykově nádraží. Vlaky pojedou podle výlukového jízdního řádu.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 22226 lidí

V období od 3. července od 03:00 do 14. července do 19:00 budou souběžně probíhat stavební práce v úseku Lysá nad Labem – Milovice. Všechny vlaky linky S22 (Praha – Milovice) budou v těchto dnech nahrazeny obousměrně mezi Lysou nad Labem a Milovicemi autobusy. Náhradní doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu.

Od 4. července od 20:50 hod. nepřetržitě do 8. července do 01:10 hod. jsou naplánované stavební práce Správy železnic také v úseku Praha-Vysočany – Mstětice. V těchto dnech proto bude pro vlaky linek S2 a S22 platit zcela odlišný výlukový jízdní řád. Všechny spoje na těchto dvou linkách budou nahrazené v úseku Praha hl.n. – Lysá nad Labem – Milovice autobusy. V úseku z Lysé nad Labem do Kolína pojedou vlaky bez omezení, s drobnou odchylkou je potřeba počítat u tří spojů jedoucích po půlnoci (Os 5859, Os 5871 a 5851). Ty budou mít z důvodu zachování přestupů upravené časy odjezdů.

S ohledem na souběh několika stavebních prací, které budou mít vliv na provoz vlaků z Prahy směrem do Lysé nad Labem, Milovic, Nymburka a Poděbrad, prosíme cestující, aby věnovali pozornost organizaci dopravy a v předstihu si ověřili jízdní řády ve vyhledávačích spojení nebo v aplikaci Můj vlak. Detailní informace o výlukových opatřeních jsou na webu ZDE. Za případné komplikace se cestujícím omlouváme.

Výlukové jízdní řády najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

BESIP: Jak správně skladovat a nabíjet elektrokoloběžky, aby neohrožovaly vaši domácnost

22:03 BESIP: Jak správně skladovat a nabíjet elektrokoloběžky, aby neohrožovaly vaši domácnost

Stále častěji jsou uživatelé elektrokoloběžek nuceni řešit požáry elektrobaterií, které vyplývají i …