České dráhy: Z nádraží v Roudné vyjede poslední vlak

02.09.2022 8:24 | Tisková zpráva

S prvním zářijovým dnem zmizí s tarifních systémů stanice Roudná v jižních Čechách. V pátek 2. září dopoledne pojedou po staré trati mezi Soběslaví a odbočkou Doubí u Tábora vlaky naposledy.

České dráhy: Z nádraží v Roudné vyjede poslední vlak
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Správa železnic totiž v době od 2. do 11. září zprovozní přeložku tratě, kterou pak začnou využívat všechny vlaky Českých drah. Úplně posledním vlakem s cestujícími, který ze železniční stanice Roudná odjede, bude zvláštní, rozlučkový vlak, který zajistí jednotka RegioPanter. Tím se uzavře více než 150 letá historie nádraží v Roudné.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

V pátek 2. září dopoledne bude oficiálně ukončen provoz vlaků ve stanici Roudná. Posledním pravidelným zastavujícím vlakem ve směru do Veselí nad Lužnicí bude vlak Os 8207 (odj. z Roudné v 7:37), ve směru do Tábora pak spoj Os 8206 (odj. z Roudné v 8:22).

Více než 150 let provozu nádraží v Roudné pak uzavře zvláštní vlak Českých drah, který zároveň bude i vlakem rozlučkovým. Tento vlak odjede z Roudné v 9:12 a do Tábora přijede v 9:22. Na tomto mimořádném spoji bude nasazena jednotka RegioPanter a cesta v něm bude bezplatná. Z Tábora zpět bude zajištěn odvoz autobusem obce Roudná a i výlukovým autobusem Českých drah za vlak Os 8209 (odjezd z Tábora v 9:30). Tento výlukový autobus mimořádně zastaví v Roudné.

Ve směru do Veselí nad Lužnicí odjede jako poslední historický motorový vůz M240 společnosti Railway Capital.

Na nádraží v Roudné pořádá obec od 8. hodiny ranní doprovodný program. V Komunitním centru Roudná pak bude po odjezdu posledního vlaku pokračovat kulturní program s hudbou od 10. hodiny až do večerních hodin.

Po ukončení výluky, při které bude Správa železnic napojovat nově vybudovaný úsek tratě, začnou vlaky ČD zastavovat v nové zastávce Myslkovice. Ta nahradí původní stanici v Roudné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

19:15 ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

Spotřeba zemního plynu v České republice v prvním čtvrtletí roku v meziročním porovnání znovu klesla…