Čtrnáct nových sanitek pro záchrannou službu a modernější vybavení do všech zásahových vozů v Kraji Vysočina

15.10.2015 9:14 | Zprávy

Nové sanitní vozy a modernější vybavení do všech zásahových vozů je výsledkem ojedinělého projektu realizovaného Krajem Vysočina spolufinancovaného z Integrovaného operačního programu.

Čtrnáct nových sanitek pro záchrannou službu a modernější vybavení do všech zásahových vozů v Kraji Vysočina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled do sanitního vozu

Kromě nových sanitek mají záchranáři na Vysočině pro poskytování přednemocniční péče k dispozici čtyřicet přístrojů pro nepřímou srdeční masáž, nejnovější transportní techniku nebo mobilní elekroniku. Modernizován byl osvědčený systém komunikace, toughbooky i technologie pro sdílení dat mezi zdravotnickým operačním střediskem, nemocnicemi a zasahujícími posádkami. Nově jsou všechny sanitky vybaveny kamerami.

Záchranná služba v současné době disponuje 60 zásahovými vozy, které k pacientům vyjíždí z 21 výjezdových základen efektivně rozmístěných po celém území Vysočiny. Sanitky jsou v každodenním provozu vystavena značnému zatížení, proto je jejich životnost v ostrém provozu maximálně osm let. Nové sanitky budou do 2 týdnů odeslány na základny po celém regionu, jedna zůstane přímo v Jihlavě, 3 budou umístěny na Pelhřimovsku, stejný počet na Novoměstsku, Třebíčsku a čtyři budou pomáhat na Havlíčkobrodsku.

Projekt s názvem Modernizace a standardizace vybavení ZZS Kraje Vysočina je spolufinancovaný z Integrovaného operačního programu – 23. kontinuální výzvy. Celkové výdaje projektu činí téměř 78 milionů korun, 85 % je hrazeno Evropskou unií a 15 % z rozpočtu kraje. Těsně před dokončením je i projekt modernizace zdravotnického operačního střediska. Nové hardwarové i softwarové vybavení umožní efektivnější komunikaci s vozy v terénu, nemocnicemi a v neposlední řadě i všemi složkami integrovaného záchranného systému. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ryby ovlivnily termín svatby

11:54 ČEZ: Ryby ovlivnily termín svatby

Ryby ovlivnily termín svatby Jany Hubačové a Martina Musila z Českých Budějovic. Ani místo obřadu se…