Další lidské životy vyhasly v Moravskoslezském kraji. Neštěstí na Dole Darkov komentuje hejtman i jeho zástupce

07.08.2015 18:26 | Zprávy

Vyjádření zástupců vedení Moravskoslezského kraje k neštěstí na Dole Darkov.

Další lidské životy vyhasly v Moravskoslezském kraji. Neštěstí na Dole Darkov komentuje hejtman i jeho zástupce
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zaměstnanci dolu Darkov na cestě z práce

Hejtman neopomíná na smutnou skutečnost, že i nedávné neštěstí ve Studénce spadalo katastrálně do Moravskoslezského kraje. „Tragédie s oběťmi na životech je vždy nesmírně bolestná, navíc v našem kraji před dvěma týdny vyhasly další lidské životy při železničním neštěstím ve Studénce,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a pokračuje: "Dovolte, abych jménem svým i jménem celého vedení Moravskoslezského kraje vyslovil upřímnou soustrast všem blízkým obětí neštěstí na Dole Darkov, i hlubokou účast všem zraněným."

Jeho náměstek zdůrazňuje nutnost váženého pohledu na práci havířů. „Hornická práce je práce spojená s nebezpečím života, a proto si zaslouží pozornost a ocenění veřejnosti a státu. Vyslovuji soustrast všem pozůstalým a zraněným přeji pokud možno plné uzdravení. Poděkování zaslouží všechny složky záchranných týmů, které opětovně prokázaly svou připravenost  a profesionalitu při záchraně životů a zdraví postižených horníků,“ sdělil Josef Babka, 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.