Filharmonie Hradec Králové zahájila Oranžovou koncertní řadu pro rodiny s dětmi

18.10.2024 7:31 | Tisková zpráva

V sobotu 12. října se ve Filharmonii Hradec Králové uskutečnil první z koncertů Oranžové řady v této sezóně. Program těchto koncertů, které jsou dlouhodobě oblíbené u rodin s dětmi, je speciálně přizpůsoben nejmladším posluchačům tak, aby jim přiblížil svět klasické hudby zábavnou a interaktivní formou.

Filharmonie Hradec Králové zahájila Oranžovou koncertní řadu pro rodiny s dětmi
Foto: fhk.cz
Popisek: Filharmonie Hradec Králové

Během koncertu zazněla při příležitosti Roku české hudby díla významných českých skladatelů, jako jsou Bedřich Smetana, Antonín Dvořák, Josef Suk, Leoš Janáček, Bohuslav Martinů a další. Tato díla byla pečlivě vybrána tak, aby zaujala dětské publikum a podpořila jeho zájem o naše hudební dědictví.

Stejně jako v minulé sezóně se i tentokrát malí posluchači setkávají s dětmi Emou, Matějem a Domčou, které ztvárňují herci Klicperova divadla Lucie Andělová, William Valerián a Martina Czyžová, a také s jejich tetou Míšou v podání dirigentky Michaely Rózsy Růžičkové. Ti společně provázejí děti koncertem a zprostředkovávají jim hudební zážitky zábavnou i poučnou formou. Filharmonie Hradec Králové se tak ve spolupráci s Klicperovým divadlem snaží podporovat dětskou zvídavost a rozvíjet zájem o klasickou hudbu a kulturu už od útlého věku.

Koncerty Oranžové řady Filharmonie Hradec Králové nabízejí rodičům a jejich dětem příležitost ke společnému trávení času při hudebním programu, který je připraven tak, aby si jej užili malí i velcí návštěvníci. Příští takovouto událostí bude v sobotu 18. ledna 2025 koncert s názvem Noty nás baví. Více informací o koncertech Oranžové řady i kompletní nabídku Filharmonie Hradec Králové  naleznete na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zákon o hazardních hrách: Regulace a rozvoj trhu online casin

12:15 Zákon o hazardních hrách: Regulace a rozvoj trhu online casin

Podíváme se na zákon o hazardních hrách a jeho vliv na konkurenci mezi kasiny v ČR. Najdete zde i so…