Kraj Vysočina: Od listopadu obslouží obce u úzkokolejky místo vlaků autobusy

04.11.2022 22:33 | Tisková zpráva

Dopravní obslužnost obcí na trase úzkokolejné tratě v jihozápadní části Vysočiny zajistí od 1. listopadu 2022 Kraj Vysočina prostřednictvím autobusových spojů. V pracovní dny budou cestující přepravovat stávající linky Veřejné dopravy Vysočiny, novinkou je pak zavedení víkendových autobusových spojů na trase Kamenice nad Lipou – Černovice – Obrataň – Pacov. Už během listopadu bude Kraj Vysočina se sousedním jihočeským regionem jednat o úpravách časů některých už fungujících linek, aby lépe navazovaly na rychlíkové spoje v Táboře.

Kraj Vysočina: Od listopadu obslouží obce u úzkokolejky místo vlaků autobusy
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Od 11. prosince 2022, s každoroční změnou jízdních řádů, připravuje Kraj Vysočina zcela novou autobusovou linku Kamenice nad Lipou – Černovice – Obrataň – Pacov a zároveň počítá s posílením spojů v relaci Pelhřimov – Kamenice nad Lipou – Jindřichův Hradec. Výhodou nově zavedené autobusové dopravy v oblasti Kamenice nad Lipou bude nejen snížení nákladů pro krajský rozpočet, ale také navýšení počtu obsluhovaných zastávek, navíc s odjezdem přímo z center obcí. Nově přibude zastávka na rozcestí směrem od Sudkova Dolu. Nově bude autobus vyzvedávat cestující z centra Benešova, Rytova nebo Křeče. Ve všech těchto případech museli cestující docházet na vlakovou zastávku cca 1 km. Autobusové spoje budou jezdit v tarifu Veřejné dopravy Vysočiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…