Královéhradecký kraj: Dojezd záchranářů na Jičínsku urychlí nové výjezdové stanoviště

30.09.2024 16:33 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj zahájil stavbu nové výjezdové základny zdravotnické záchranné služby v Robousích, okrajové části města Jičín. Na stavební práce, technický dozor a vnitřní vybavení objektu kraj vynaloží zhruba 73 milionů korun, přičemž počítá s dotací z Evropského fondu pro regionální rozvoj v předpokládané výši 49,5 milionu korun. Plánovaný termín dokončení stavby je v lednu 2026.

Královéhradecký kraj: Dojezd záchranářů na Jičínsku urychlí nové výjezdové stanoviště
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Nová základna zvýší kapacitu záchranářských služeb nejen v případě různých krizových situací, ale zajistí jejich lepší dostupnost pro obyvatele Jičínska a umožní i snížení dojezdových časů k pacientům. Kromě toho jsem si také jistý, že dobrá sít výjezdových stanovišť a kvalitní zázemí pro záchranáře jsou projevem našeho respektu a uznání jejich práce. O rozvoj těchto stanovišť usilujeme neustále, aktuálně připravujeme projektovou dokumentaci na výstavbu výjezdových stanovišť v Jaroměři a Náchodě. Posilujeme tak systém ochrany obyvatel a zlepšujeme připravenost základních složek integrovaného záchranného systému i na mimořádné události, “ sdělil hejtman Martin Červíček.

Nové výjezdové stanoviště vznikne v blízkosti obchvatu Robous u Jičína. Vyroste zde nová energeticky úsporná a z hygienického pohledu vyhovující budova pro práci zdravotníků s kapacitou pro zázemí tří posádek.

„V Robousích postavíme dvoupodlažní nepodsklepený objekt obdélníkového půdorysu s plochou zatravněnou střechou, na kterou umístíme fotovoltaické panely. Přízemí budovy využijeme pro garážová stání sanitních vozů a umístění technologických a technických místností, skladovacích prostor, dekontaminačních prostor a šaten personálu. Ve druhém podlaží vybudujeme pokoje pro lékaře a řidiče, společenskou a jednací místnost, kuchyňku s terasou, šatny, toalety a sprchy,“ doplnil první náměstek hejtman Pavel Bulíček, který má ve své gesci krajské investice.

Celý areál výjezdového stanoviště bude oplocený, se zpevněnými komunikacemi a dalšími upravenými plochami s vjezdem přes automatickou závoru. Počítá se i s parkovacími místy pro personál a možností využití jedné dobíjecí stanice na elektromobily.

Na stavební práce, technický dozor a vybavení vnitřních prostor projektu „ZZS KHK-výstavba výjezdového stanoviště v Jičíně“ (č. projektu CZ.06.02.01/00/22_012/0003077) kraj plánuje vynaložit zhruba 73 milionů korun, kdy počítá se spolufinancováním z Evropského fondu pro regionální rozvoj ve výši dotace 49,5 milionu korun. Dotační management projektu zajišťuje krajské Centrum investic, rozvoje a inovací, oddělení projektového řízení.

Stavební práce, které zajišťuje firma Bursík Holding, a.s., již začaly a potrvají do ledna 2026 včetně vydání kolaudačního rozhodnutí. Technický dozor investora provede firma Ekologický rozvoj a výstavba s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek byl položen dotaz

důkazy

Máte nějaké důkazy pro vaše tvrzení, že za odvoláním Bartoše stojí tlak na premiéra ze strany některých členů ODS, které jste jmenoval, např. Skopečka, Stanjury atd.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

MŠMT představilo další kroky k posílení duševního zdraví ve školách

19:39 MŠMT představilo další kroky k posílení duševního zdraví ve školách

MŠMT dnes představilo další posun v opatřeních k posílení wellbeingu ve školách. Tato opatření mají …