MHMP: Děti na Černém Mostě se dočkaly nového multifunkčního hřiště

19.08.2024 19:39 | Tisková zpráva

Multifunkční hřiště pro děti místo chátrajícího koutu bývalých tenisových kurtů. Tak se během pár měsíců změnil vnitroblok Bryxova – Bobkova – Kučerova na Praze 14. Investorem revitalizace vnitrobloku bylo hlavní město Praha a celá akce vyšla na 3 680 000 Kč.

MHMP: Děti na Černém Mostě se dočkaly nového multifunkčního hřiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

„Při mé podzimní návštěvě Černého Mostu, na které jsem se setkala s nájemníky magistrátních bytů i s dalšími občany Prahy 14, jsem slyšela mnoho podnětů, jak zlepšit bydlení a kvalitu života na jejich sídlišti. Většina z nich se týkala zanedbaných vnitrobloků a nedostatku míst, kde by mohly děti aktivně trávit volný čas. S panem starostou Zajacem jsme se shodli na tom, že bychom mohli upravit právě tento vnitroblok, který byl dlouhá léta v žalostném stavu. Z výsledku mám opravdu radost,“ říká náměstkyně primátora hl. m. Prahy Alexandra Udženija.

Celá plocha je pokryta pryžovým povrchem s 2D grafikou, kde děti najdou mnoho edukačních a zábavných her i obrázků. Hřiště je díky svému povrchu bezpečné pro děti a zároveň se tak nebude šířit hluk do okolních domů a bytů. Součástí je i dopravní hřiště a vyvýšené záhony.

„Panelová sídliště jsou domovem mnoha obyvatel Prahy, kteří si zaslouží žít v důstojném prostředí. Určitě podpořím i další kultivaci podobných míst, nejen vnitrobloků. Pokud se o ně nebudeme jako město starat, hrozí, že by se stala izolovanými ghetty, a to si nikdo z nás opravdu nepřeje,“ doplňuje náměstkyně primátora Udženija.

Praha 14 se dlouhodobě snaží toto jedno z největších sídlišť v republice revitalizovat a vylepšovat infrastrukturu např. stavbou domova pro seniory či multifunkčního domu s knihovnou. „Záleží nám na kvalitním zázemí pro volný čas v naší městské části, aby sídliště nebylo jen synonymum pro noclehárnu. Za podporu a pomoc paní náměstkyni děkujeme a těšíme se na další společné projekty, které povedou k vylepšení životních podmínek obyvatel Prahy 14. Nápadů, dobrých podnětů či dokonce i projektů je mnoho,“ shrnuje starosta Prahy 14 Jiří Zajac.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy nasadí lepší vozy na rychlíky do Českých Budějovic

7:23 České dráhy nasadí lepší vozy na rychlíky do Českých Budějovic

Lepší vozy a širší sortiment služeb. České dráhy pokračují ve zvyšování kvality cestování pro své zá…